У молодої дівчини з Дрогобича прогресивна форма розсіяного склерозу. Потрібні кошти на лікування

Христина Дмитруш

Христині Дмитруш цього року виповнилося всього 23 роки. Проте вже у такому молодому віці вона знає, що таке дійсно погані новини… Нещодавно у неї діагностували важку недугу – прогресивну форму розсіяного склерозу.

Розповідає Надія Дмитруш, мама Христини: “Минулого року, коли Христинка закінчувала четвертий курс університету, у неї різко погіршився стан здоров’я. Христина почала втрачати свідомість, з’явилися сильні головні болі, які дуже заважали навчатись, а ще — сильний біль у спині, руках і в ногах. Одного дня Христина прокинулася і просто втратила зір на лівому оці. Лікарі у Дрогобичі призначили крапельниці та уколи в око, яких дуже Христина боялась, але вона зробила все, що лікар каже, щоб скоріше повернутися до навчання. Бажання навчатись змусило Христину зібрати всі свої сили й скласти добре екзамени. На екзамени вона поїхала із поганим зором. Під час екзамену Христина втратила свідомість, всі подумали, що це від спеки. Приїхавши додому зі Львова, звернулись до лікарів. Зір вдалось відновити, болі послабити, але ніхто і не міг подумати, що це початок страшної хвороби.”

Коли Христині виповнилося 22 роки, у неї знову розпочались сильні болі в спині, руках і ногах. Почало терпнути все тіло, боліла сильно голова, знову втратила свідомість, погіршився і зір. Тіло відмовлялося слухати, а болі посилювалася. Терміново звернулися до лікарів у Дрогобичі. Вже на другий день після візиту до лікаря, Христина не могла ходити й сидіти без сторонньої допомоги.

“Ми не хотіли гаяти ні хвилини, тому звернулись до львівських фахівців, на кафедру неврології Львівського медичного університету. Після обстеження ми почули невтішні новини: демієлінізуючий процес(SD-церебро – спільної форми) з ознаками активності процесу, тобто прогресивна форма розсіяного склерозу”, – каже Надія Дмитруш.

Христину Дмитруш негайно поставили на чергу для лікування, але через брак фінансування, лікування ще не розпочалося. Хвороба, на жаль, прогресує.

Медики призначили препарат Окревус, який дає надію на те, щоб у молодої дівчини не буде інвалідності.

Курс лікування препаратом Окревус коштує до 10 тисяч доларів. Це велика сума для простої дрогобицької сім’ї. На жаль, це лікування треба проводити кожних шість місяців, тобто це до 20 тисяч доларів щороку.

Це дійсно величезна сума для простої української сім’ї.

Батьки Христини й сама дівчина просять усіх небайдужих та допомогти у боротьбі із важкою недугою, адже шанси на одужання та нормальне та повноцінне життя — є!

“Без підтримки небайдужих людей неможливо зупинити хворобу. Страх, що єдина донечка стане інвалідом, втратить зір і змогу пересуватись без допомоги, не дає нам спокою”, – каже Надія Дмитруш, мама Христини.

Якщо у вас є можливість допомогти родині Дмитруш у боротьбі за здоров’я Христини, то свою посильну матеріальну допомогу просимо надсилати за реквізитами:

Карта ПриватБанку (гривня) – 4149 4390 1936 9119

Карта ПриватБанку (долар) – 4149 4991 4422 1007 

Отримувач — Дмитруш Христина Ігорівна

Контакти:

+380934229597 – Надія Дмитруш, мати Христини

+380730348580 – Христина Дмитруш

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Олег Дьорка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top