У МОЗі анонсували наступний етап пом’якшення карантину. Але про Львівщину не йдеться

З понеділка, 1 червня, в Україні розпочинається черговий етап послаблення карантинних обмежень. Втім, запроваджувати їх можуть лише ті області, де є сприятлива епідеміологічна ситуація. Про Львівщину наразі мова не йде.

«Починаючи з 1 червня у нас настає наступний етап пом’якшення карантинних заходів. МОЗ дозволило відкрити спортзали, фітнес-центри, басейни. Також з першого червня починає працювати міжобласне транспортне сполучення, але лише в тих областях, де це дозволяє епідситуація», – сказав у неділю, 31 травня, на брифінгу очільник МОЗу Максим Степанов.

Посадовець наголосив, що перехід на цей етап послаблення можуть здійснити лише ті регіони, де є стабільна ситуація із захворюваністю на COVID.

Варто додати, що у Львові та області вкотре продовжили карантин. Цього разу до першого червня включно. Це роблять тому, що хворих на коронавірус не меншає. Згідно з таблицею показників для послаблення карантину, станом на 31 травня на Львівщині показник інцидентності перевищує 12, та становить 13,38 випадків на 100 тисяч населення. За іншими двома показниками, завантаженістю ліжок у лікарнях та охоплення населення тестуванням, Львівщина підходить для послаблення карантину.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top