Послаблення карантину на Львівщині знову відклали

Карантинні заходи у Львівській області продовжили щонайменше до понеділка, 1 червня, зважаючи на статистику захворюваності та смертності від Covid-19. Надалі під забороною залишаються приміські та міжміські маршрутки, робота дитсадків та готелів, а також відвідування релігійних заходів. Відповідне рішення прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні у п’ятницю, 29 травня.

Про це інформує ЗахідНет

Як повідомив заступник голови ЛОДА Тарас Грень за підсумками засідання комісії, усі діючі карантинні обмеження продовжили «щонайменше до понеділка,1 червня».

«Рішенням комісії ТЕБ і НС карантинні обмеження не зняті. Наступне засідання відбудеться 1 червня. Якщо не буде достатніх підстав для зняття карантинних обмежень, вони будуть далі існувати», – повідомив Тарас Грень.

Він пояснив, що протягом наступних днів продовжує діяти заборона щодо роботи приміського і міжміського транспорту та дитсадків. Перевезення продовжують здіснюватися у режимі спецперевезень.

Директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис підтримав рішення комісії, зазначивши, що показники виявлених хворих на Covid-19 та збільшення госпіталізованих у стаціонарах наразі не дозволяють послабити карантин.

«Порівняно з минулим тижнем зросла кількість виявлених підтверджених випадків Covid-19. На 65 осіб збільшилася кількість пацієнтів, які перебувають у стаціонарі. Продовжуємо спостерігати повільне зростання кількості пацієнтів, які звертаються за стаціонарною медичною допомогою. На сьогодні 37 пацієнтів перебувають у реанімаційних відділеннях, для порівняння – минулого тижня було 30. Враховуючи показники, визначені постановою Кабміну та медичні показники, рішення про послаблення карантину станом на сьогодні не може прийматися», – пояснив Орест Чемерис.

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення про послаблення карантину з 22 травня лише у тих регіонах, де це дозволяє ситуація із захворюваністю на коронавірус. За офіційними даними МОЗ, станом на 29 травня рівень захворюваності на Львівщині не дозволяє області переходити до другого етапу послаблення карантину. За даними ЛОДА, за останні сім днів на Львівщині виявлено 362 хворих з коронавірусом, 12 людей померли. Загалом в області 50 смертельних випадків із Covid-19.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top