Кожна шоста молода людина у світі залишилася без роботи через COVID

фото – Варто (умовне)

Кожна шоста молода людина до 29 років у світі припинила роботу з початку пандемії COVID-19. При цьому ті, хто залишається зайнятим, скоротили свій робочий час на 23%. Про це йдеться в доповіді Міжнародної організації праці (МОП).

Пандемія завдає потрійного удару по молоді. Вона не тільки руйнує їхню зайнятість, але також підриває освіту і професійну підготовку та створює серйозні перешкоди на шляху тих, хто прагне вийти на ринок праці або змінює роботу.

“Економічна криза через COVID вражає молодь, особливо жінок, сильніше і швидше, ніж будь-яку іншу групу. Якщо ми не зробимо істотних і негайних дій для поліпшення їхнього становища, наслідки вірусу можуть залишатися з нами десятиліттями. Якщо їхній талант і енергія відсунуті на другий план через брак можливостей чи навичок, це зашкодить всьому нашому майбутньому і зробить набагато тяжчим відновлення економіки після COVID”, – сказав генеральний директор МОП Гай Райдер.

МОП також оновила оцінку скорочення робочого часу порівняно з четвертим кварталом 2019 року. За оцінками, в I кварталі 2020 року було втрачено 4,8% робочого часу.

фото – Варто (умовне)

Джерело

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top