«Не впевнений, що послаблення карантину будуть стосуватися Львівщини». Очільник медицини Дрогобича про ситуацію з COVID

Станом на ранок, 20 травня, в Україні зафіксовано 19 230 випадків інфікування коронавірусом. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Приріст захворювання поступово іде на спад і статистика з кожним днем показує все менші цифри. Проте динаміка поширення COVID різниться по областям. Львівщина входить в десятку областей, які мають найбільшу захворюваність, про це заявив керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба.

«По області за добу захворіло 38 пацієнтів, всього сумарно по Львівщині 1136. На жаль цей показник є досить високим по Україні. Львівщина входить уже в десятку областей, які мають найбільшу захворюваність. На жаль, на відміну від інших областей, на Львівщині не відмічається спаду захворюваності на коронавірус», зазначив Чуба.

Медик висловлює занепокоєння, що при такій тенденції, Львівську область можуть оминути послаблення карантину:

«Якщо в Україні карантин може бути найближчим часом послаблений, то не впевнений, що такі послаблення будуть стосуватися Львівщини. Бо ця статистика за останній тиждень, в середньому є 40-50 нових хворих за добу, свідчить про те, що Львівщина є однією з небагатьох областей, де спостерігається високий рівень захворюваності на цю хворобу».

Володимир Чуба закликає продовжувати дотримуватись санітарних вимог, та уникати скупчення людей.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top