Нова система паркування: у центрі Дрогобича поменшало автомобілів (ФОТО)

У Дрогобичі з 18 травня запрацювала нова система паркування. Відтепер заїзд у зону паркування відбувається через два спеціально облаштовані пункти пропуску. Один – на перехресті вулиць Тараса Шевченка та О.Нижанківського. Другий – на перехресті вулиць Івана Мазепи та Театральної.

Виїзд із зони паркування передбачено на перехресті вулиць Івана Франка та Миколи Лисенка

Всього в межах зони паркування облаштовано близько 100 паркомісць. 

Із стартом нової системи, автомобілів, які паркувалися із порушеннями правил дорожнього руху поменшало, які і транспорту загалом.

Проте зоною хаотичного паркування тепер є вулиця Левицького та вулиця Малий Ринок. Тут із порушенням правил протягом всього дня запарковано десятки автомобілів, що ускладнює доїзд до будинків та навіть прохід пішоходів.

***

Тарифи на послуги з паркування у центральній частині Дрогобича затвердив Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради. Відповідно до рішення, тариф становитиме:

– за 1 годину – 15 гривень;

– абонемент на 10 годин – 130 гривень;

– абонемент на 50 годин – 600 гривень;

– абонемент на 100 годин – 1000 гривень.

Вже з наступного тижня паркування стане платним.

***

Щодо нових правил:

У неділю та святкові дні паркування у центральній частині Дрогобича буде безоплатним.

Також передбачено, що водії транспортних засобів, час перебування яких у паркувальній зоні не перевищує 20 хвилин, також не платитимуть.

Повністю безоплатним в’їзд та перебування у паркувальній зоні також буде для спецтранспорту під час виконання прямих службових обов’язків і транспортних засобів, якими керують особи з інвалідністю або ж їх законні представники.

Щодо паркування транспортних засобів мешканцями, які проживають у будинках центральної частини міста, то таким водіям надали право пільгового користування паркувальною зоною.

З 9:00 до 18:00 транспортні засоби мешканців будинків центральної частини міста матимуть право безкоштовно перебувати у паркувальній зоні, без права займати паркувальне місце, а вже з 18:00 до 9:00 займати паркувальне місце дозволено. Мова йде про право заїзду у двори.

Для того, щоб мешканці центральної частини міста мали право пільгового користування паркувальною зоною, їм необхідно мати пільгову паркувальну картку. Отримати таку картку можна у Службі муніципального управління, що розташована на вулиці Пилипа Орлика, 15.

При перебуванні у паркувальній зоні, водій зобов’язаний розмістити паркувальний талон у лівому нижньому куті лобового скла в салоні транспортного засобу.

На всіх в`їздах і виїзді з паркувальної зони встановлять інформаційні таблиці щодо правил перебування у паркувальній зоні.

***

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top