Львівщина та ще три області можуть стати головними туристичними регіонами-2020

Херсонська, Одеська, Івано-Франківська та Львівська області мають всі шанси стати головними туристичними регіонами країни у 2020 році. Про це сказала директорка Держагентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів на зустрічі у Львівській обл.держ.адміністрації.

“Крім екстрених заходів, пов’язаних із виходом з кризи, нам важливо разом працювати над промоцією на загальноукраїнському рівні саме цих регіонів, а також над вдосконаленням законодавства. І ми вже почали працювати над новим законом про туризм”, – зазначила Олеськів.

Читайте також: “Туризм на карантині. це звісно проблема, але не все так погано. Ігор Чава”.

Запит на Карпатський регіон у внутрішнього туриста є. Проте умови для відновлення роботи необхідно зробити максимально рівними, чіткими й прозорими. А сам відпочинок на Львівщині має стати максимально безпечним і доступним для українців. Бо саме вони, за всіма прогнозами, стануть основними клієнтами туристичного бізнесу регіону через карантин і пандемію COVID-19.

“Туристичний бізнес – один із тих, який найбільше постраждав від карантину. Ми це розуміємо і вже у середині квітня звернулися до Уряду про сприяння представникам галузі. Йдеться про те, щоб дозволити роботу готелів і ресторацій вже у першій хвилі послаблення карантину, про можливості кредитування та державної підтримки”, – зазначив заступник голови ЛОДА Юрій Холод.

Наразі Держагентство з розвитку туризму працює над тим, щоб запропонувати уряду узгоджені з рестораторами та готельєрами протоколи для роботи закладів розміщення та харчування туристів.

Також присутні обговорили потребу конкретного визначення у новому законодавстві статусу для міст-курортів. А такими на Львівщині є Трускавець, Східниця та Моршин. Крім того, увагу варто звернути і на оздоровчі табори для дітей.

“На місці потрібно обов’язково домовлятися також про продовольчі кредити для туристичного бізнесу. І не забувати про доступність. Бо вже є ризик, що ціни на проживання та харчування для туристів можуть зрости до непідйомних для звичайного українця”, – наголосив заступник голови Львівської ОДА.

Джерело

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top