За рік кількість безробітних в Україні зросла майже на 50%

фото-ілюстративне

У травні рівень безробіття в Україні зріс на 48% порівняно з показниками 2019 року. Про це заявили у Державному центрі зайнятості.

Лише з 12 березня, тобто з початку карантину в Україні, статус безробітного отримали майже 156 тис. громадян. Загалом станом на 4 травня у державній службі зайнятості зареєстровано 456,8 тис. осіб, повідомляє прес-служба відомства. Варто додати, що з початком карантину на біржу праці щодня звертається 5 тис.осіб, повідомив раніше прем’єр Денис Шмигаль. Він підкреслив, що це вп’ятеро більше, ніж до кризи.

Водночас у центрі зайнятості відзначили зменшення кількості вакансій майже на 60%.

«Однак в період дії карантину продовжують працювати підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни: продуктові та господарські магазини, комунальні служби, лікарні, аптеки, транспортні підприємства, пошта, фінансові та інші установи», – зазначається у прес-релізі.

Наразі попит роботодавців простежується у сферах сільського і лісового господарства, торгівлі та послуг, логістики (кур’єр, водій, вантажник, укладальник-пакувальник, завідувач складом), а також в охороні здоров’я (медичні сестри, соціальні працівники) та сфері забезпечення правопорядку (охоронець, сторож).

Залишаються актуальними і вакансії для висококваліфікованих робітників та фахівців із досвідом роботи – йдеться про бухгалтерів, обліковців, лікарів, слюсарів-ремонтників, електромонтерів тощо.

Нагадуємо, що актуальні вакансії також можна переглянути на сайті Jooble.

Біржа праці у Трускавці

Джерело

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top