Спалювання сухостою. Пожежники Дрогобиччини виходять в рейди (ВІДЕО)

Фото – Ілюстративне

Пожежі та димова завіса на полях щовесни вже стали не просто традицією, а національною катастрофою. Після теплої зими все це займається блискавично. Вогонь за кілька тижнів перетворив на згарища понад сотню гектарів землі. Палії таким чином позбуваються сухостою, бо легше кинути сірник – ніж взяти граблі. Дехто вважає, що такі підпали допомагають проростати молодій траві. Та насправді вони руйнують екосистему і знищують все живе.

Рятувальники Дрогобиччини, спільно з представниками районної влади та муніципальної варти, проїхались околицями Дрогобича, де найчастіше виникають займання сухостою, щоб попередити мешканців про небезпеку таких підпалів. Пожежники бідкаються – паліїв спіймати за руку практично не реально, тому намагаються діяти на випередження, інформуючи населення.

Над сюжетом працювали: Ольга Біла та Тарас Іванишин

***

Повне або часткове використання матеріалів ресурсу “ВАРТО – Галицькі Новини” дозволяється лише за умови прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на безпосередню адресу матеріалу на сайті vartonews.com.ua.

***

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Більше інформації тут: vartonews.com.ua

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top