Смертельна нерівність. Коронавірус вбиває чоловіків удвічі частіше, ніж жінок


Вчені спростували міф про те, що чоловіки частіше заражаються коронавірусом, ніж жінки, але підтвердили велику ймовірність загибелі чоловіків.

Китайські вчені виявили нові тенденції перебігу коронавірусу залежно від статі. Фахівці вивчили статистику лікування понад тисячі хворих на коронавірус і прийшли до висновку, що шанси заразитися коронавірусом, приблизно, однакові у чоловіків і жінок. При цьому ймовірність розвитку ускладнень і смерті через Covid-19 у чоловіків значно вищі.

Згідно з новими даними, частка чоловіків серед жертв коронавірусу становить 70%. Схожі тенденції спостерігаються і для пацієнтів, які потрапляють до реанімації і потребують апарату ШВЛ.

Біологи вважають, що такі відмінності пов’язані з тим, що у чоловіків значно більше молекул рецептора ACE2, які Covid-19 використовує для зараження, ніж у жінок. Деякі вчені не підтримують цю теорію, але відзначають, що аналогічна статистика спостерігалася в Китаї, під час спалаху атипової пневмонії в 2003 році.

Ще одна причина такої нерівності може бути пов’язана з дотриманням правил особистої гігієни. Жінки більш зосереджені на догляді за дітьми, будинком і особистою гігієною, на відміну від чоловіків, кажуть вчені. У багатьох чоловіків є щось на зразок «почуття непереможності», через яке вони думають про свою невразливість.

джерело
Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top