COVID не підозрювали. Чому хворого повезли не у Стебницьку лікарню, пояснив мер Борислава

Повідомлення про третій підтверджений випадок коронавірусу у Дрогобичі викликало обурення у мешканців. Мовляв, чому хворого повезли у Бориславську інфекційну лікарню, а не у Стебницьку, яка визначена опорною в регіоні. Мер Борислава Ігор Яворський пояснив, що диспетчер швидкої оцінив стан пацієнта, як задовільний. Чоловік в контакті з хворим на коронавірус не був, закордоном не перебував, і клініки Covіd у нього не спостерігалось, у працівників швидкої не виникло підозри на коронавірус.

«У зв’язку з тим, що Стебницька інфекційна лікарня перепрофільована, як опорна для лікування хворих з діагнозом Covid-19, інфекційне відділення Бориславської лікарні визначене для прийому пацієнтів з регіону з всіма іншими інфекційними захворюваннями (окрім коронавірусу), тому швидкою пацієнт був доставлений саме в Бориславську лікарню“.

У приймальні інфекційного відділення пацієнт був оглянутий черговим лікарем. Його стан був розцінений, як середньої важкості, більше до важкого, проведено експрес-тест на Covid-19, результат якого був негативний. У Бориславській лікарні підозри на коронавірус поставлено не було, додає Яворський. З діагнозом двобічна бактеріальна пневмонія, важкий перебіг, пацієнта було скеровано у Львівський регіональний фтизіопульмонологічний центр (тубдиспансер).

Сьогодні зранку отримано результати з Лабораторного центру про підтверджений діагноз Covid-19 у цього пацієнта.


Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top