Українці не надто дотримуються карантину. Apple оприлюднила статистику пересування людей

Компанія Apple оприлюднила статистику пересування своїх користувачів під час пандемії нового коронавірусу, з якої можна дізнатися про дотримання карантину в різних куточках Землі. Порівняно з іншими країнами українці не дуже обмежують себе в піших прогулянках і поїздках на особистому транспорті.

Порівняно з січнем 2020 року піші пересування українці скоротили на 52%, а поїздки на авто – на 34%. В Італії, приміром, така активність скоротилася на 89% та 79% відповідно. Зниження пішої ходи в Україні помітне, але незначне порівняно з низкою інших країн.

В Apple кажуть, що дані засновані на використанні Apple Maps на пристроях бренду, і не прив’язані до Apple ID. Варто відзначити, що в Україні поширеніша мобільна ОС Android, ніж iOS.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території задля протидії коронавірусу. Україна закриває кордони. Роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення. 

За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць – до 24 квітня. З квітня карантин посилили: ввели обов’язкову 14-денну обсервацію для осіб, які прибувають з-за кордону, заборонили пересуватися вулицями більш ніж двом особам, крім випадків супроводу дітей.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні.

фото – Варто Галицькі новини

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top