Українські банки запроваджують кредитні канікули для фізичних осіб

Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає кредитні канікули для бізнесу в Україні. Законопроект №3220 зобов’язав банки не штрафувати позичальників за прострочення по кредитах на час карантину.

Для клієнтів-фізичних осіб канікули запровадили у ПриватБанку, ТАСкомбанку, Правекс Банку, Кредобанку, Райффайзен банку Аваль, Альфа-Банку та ПУМБ.

Кредитні канікули у ПриватБанку, які діятимуть до кінця липня, стосуються програм кредитування “авто в розстрочку”, “житло в кредит” та “кредит під заставу нерухомості”. Для оформлення канікул потрібно заповнити заявку на сайті банку.

«Клієнти мають право на перенесення термінів всіх чергових платежів до 31 липня 2020 року з відповідним висновком додаткових угод до кредитного договору або договору лізингу після закінчення карантину», – йдеться у повідомленні ПриватБанку.

ТАСкомбанк ввів кредитні канікули для фізосіб для беззаставних кредитів та кредитів готівкою. Також банк автоматично відстрочив мінімальний платіж за кредитною карткою до кінця травня.

«На період дії кредитних канікул обов’язкові платежі складаються з відсотків і щомісячної комісії, передбаченої кредитним договором. Погашення заборгованості по тілу кредиту відкладається і входить до складу платежу в липні 2020 року», – пояснили у банку.

Канікули від Правекс Банку стосуються клієнтів-фізосіб, які за станом на 1 березня не мали простроченої закладеності, але зазнали фінансових втрат через карантинні обмеження. Крім того, банк запропонував варіанти реструктуризації кредитних зобов’язань постраждалим юридичним особам.

«Клієнти-юридичні особи можуть самі ініціювати реструктуризацію кредитів», – уточнили у Правекс Банку.

Кредитні канікули у Кредобанку стосуються програм іпотечних кредитів, кредитів на авто і споживчих кредитів готівкою. Фізичні особи отримають тримісячну відстрочку сплати основної суми боргу. Для кредитних карток Кредобанк автоматично продовжив пільговий період користування кредитними коштами (без нарахування відсотків) до 92-х днів.

Раніше кредитні канікули ввели Райффайзен банк Аваль, Альфа-Банк та ПУМБ. Райффайзен банк Аваль, окрім скасування щомісячних платежів за кредитними картками у травні та червні, знизив відсоткову кредитну ставку готівкою до 0,01% річних (на два місяці). Кредитні канікули Альфа-Банку стосуються кредитних карток, беззаставних кредитів готівкою і беззаставних кредитів на покупку товарів. ПУМБ ввів канікули за чинними готівковими кредитами, що сплачували позичальники станом на 1 березня. У рамках канікул тіло кредиту тимчасово нараховуватися не буде.

Джерело

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top