У Дрогобичі ринки – не відкриватимуть!

У Дрогобичі продовольчі ринки працювати не будуть, вони й надалі залишатимуться зачиненими на карантин. Відкривати ринки не плануються й  у інших містах Дрогобиччини: Трускавці, Стебнику та Бориславі. 

Це стало відомо під час засідання Міжрегіонального штабу з протидії коронавірусу на Дрогобиччині, який відбувся 31 березня у Дрогобичі.

«У місті працює достатня кількість продуктових магазинів та супермаркетів, нестачі у будь-яких продуктах харчування немає. Тому ми не будемо ризикувати життям і здоров’ям дрогобичан допоки в країні не покращиться епідеміологічна ситуація з коронавірусом. Ми бачимо, як люди зневажливо ставляться до правил карантину. Відкрити ринок – це означає забезпечити місце масового скупчення людей. Більше того, норми, які передбачено для роботи ринків у режимі карантину, на разі виконати неможливо», – зрозповів міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я дозволило владі на місцях відкрити продуктові ринки під час карантину, але наказало суворо дотримуватись певних обмежень. Про це йдеться у постанові головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка від 30 березня, текст якої опублікований на сайті МОЗ.

Згідно з документом, при здійсненні торгівлі на ринках необхідно дотримуватись наступних умов:

– це має бути ринок харчових продуктів;

– на ринку можуть знаходитись не більше одного відвідувача на 20 кв. м торговельної площі;

– відстань між покупцями в чергах має бути не менш ніж 1,5 метри;

– торговці та покупці повинні мати на собі засоби індивідуального захисту;

– для ринків вихідного дня відстань між місцями торгівлі має становити не менше ніж 3 метри.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top