На Стрийщині зафіксовано перші випадки зараження коронавірусом SARS-CoV-2

Фото – з мережі

У Стрию та Стрийському районі зафіксовано два випадки зараження коронавірусом SARS-CoV-2.

Про це повідомив Андрій Бабяк, завідувач інфекційного відділу Стрийської міської лікарні.

“Станом на 02.04-2020 за добу госпіталізовано одного хворого з підозрою на коронавірусну інфекцію (район). Всього 11(6-місто,5-район). Підтверджено на даний момент двоє (1-місто,1-район). Негативні 5 (3-місто,2-район). Вчора звернулись троє осіб зі Стрия в ЛОКІЛ: обстежені, підстав для госпіталізації не було. Повернулись на самоізоляцію в Стрий”, – написав у себе у фейсбуці Андрій Бабяк.

***

В Україні станом на 10:00 2 квітня зафіксували 804 випадки зараження коронавірусом SARS-CoV-2. Про це повідомили у пресслужбі Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України. Повідомляється, що з них 20 людей померли, 13 — одужали. За добу зафіксували 135 нових випадків.

***

Також нагадаємо, що в Україні запроваджено обовязкове носіння масок в усіх громадських місцях.

Міністерство охорони здоров’я наполягає, щоб люди не заходили у громадські місця (крамниці, аптеки тощо) без масок, оскільки на нинішньому етапі всіх розглядають, як потенційно інфікованих.

«Ми розуміємо, що маска не захищає людину. Але коли є маска, то виділення біологічного матеріалу, яке може містити збудник, зменшується, і не досягає півтора метра, а може виділятись не більше ніж на 10-15 сантиметрів», — зазначив він. «Тому у разі недотримання соціальної ізоляції, маска на обличчі людини, яка ще можливо без симптомів, але може бути інфікованою, знижує ризики зараження інших Тому ми закликаємо всіх носити маски», — пояснив Ляшко.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top