Більше ніхто не поїде! Дорогу Трускавець – Дрогобич перегородили блоками

У суботу, 21 березня, дорогу Дрогобич – Трускавець перекрили бетонними блоками. Причина – утворення 15 березня ще одного провалля між Сільцем і Трускавцем.

Пізно ввечері, 15 березня, на засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій було прийнято рішення обмежити рух великовантажного транспорту, для легкових жодних заборон. (Повідомлення ЛОДА)

17 березня відбулось ще одне засідання обласної комісії, на якому з-поміж інших було прийнято рішення про повне перекриття дороги. Воно вступило в дію з 21 березня. Про це повідомив у Фейсбук міський голова Трускавця Андрій Кульчинський. Про такі кардинальні зміни мешканців завчасно не попередили. У суботу патрульний блок-пост стояв на виїзді з курорту. Водіїв розвертали і пропонували об’їзд через Борислав чи Стебник.

Сьогодні, у неділю, автівки їдуть до готелю “Візит”, де доводиться розвертатись. Жодних попереджувальних знаків досі немає.

Будівництво нової дороги стало необхідністю після першого обвалу у вересні 2017 р. Проект нової дороги вже пройшов експертизу у державному підприємстві “УкрДержБудЕкспертиза”. Довжина нової дороги 3,9 кілометра, на яких має бути дві кільцеві розв’язки. Старт робіт було заплановано на 2018 рік.

Науковець Василь Дяків, який вивчав проблему пустот Полімінералу багато років, у коментарі Варто наголосив:

«Дорога є в першу чергу в зоні ризику, лише спостерігати і нічого не робити – це не вихід з ситуації. Якщо там буде далі йти вібрація, динамічне навантаження від транспорту там рано чи пізно буде провал»

Проте масштабного різкого обвалу не прогнозує. Пустоти під трасою не такі значні, просідання відбувається поступово, але процес іде.  

«Вона просідає м’яко, без різких розривів, але деформації йдуть. Там є глинисті ґрунти які пом’якшують обвал. Різкого провалу не передбачається».

Ольга Біла

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top