Як Італія «впала на коліна». Хроніка зараження коронавірусом

З одного пацієнта в Італії кількість заражених коронавірусом за місяць збільшилася до 37 860 осіб, з них загинуло 4032.

18 лютого – перший італійський пацієнт прийшов в лікарню з легкою формою пневмонії і відмовився від госпіталізації. Уже вночі його стан погіршився 20 лютого він опинився в реанімації. 38-річний чоловік довго не зізнавався, що контактував з людьми, які недавно були в Китаї. Тест на коронавірус виявився позитивним у нього і його вагітної дружини. Заражений вів активне життя, грав у футбол, ходив на свята і заразив багатьох друзів і знайомих.

21 лютого – в Італії ізолювали провінцію Мілан, закрили всі навчальні заклади. Інша частина Італії продовжувала жити звичайним життям.

22 лютого – перша жертва коронавірусу в провінції Падова. Його госпіталізували за 10 днів до смерті з симптомами сильного грипу. Потім була друга, третя, четверта жертва…

29 лютого – в Італії більше тисячі заражених, 400 госпіталізовані. З них 100 в реанімації, 29 загинули.

7 березня – сім тисяч заражених коронавірусом, 360 загиблих. Бари і ресторани працюють, ніхто не носить засобів захисту.

8 березня – вся територія Італії була оголошена зоною карантину. Люди почали тікати до родичів з півночі на південь і привезли вірус туди. Все закрили, заходи скасували. Виходити з дому можна тільки в екстрених випадках, на роботу – зі спеціальним дозволом.

12 березня – 13 тисяч заражені, 1 200 видужала, більше тисячі померли. Люди продовжували виходити на вулиці, отримували штрафи.

16 березня – 23 тисячі заражені, більше двох тисяч померло. У лікарів вже не вистачає апаратів штучного дихання. Людей на вулиці майже немає, всі сидять вдома.

18 березня – понад 26 700 хворих, кількість загиблих досягла трьох тисяч.

20 березня – 47 021 заражених коронавірусом, вилікувати вдалося 5 129 чоловік, померло 4 032, з них 627 тільки за останню добу.

Джерело – obozrevatel

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top