Перший випадок коронавірусу в Китаї виявили ще у листопаді-2019

Перший випадок зараження коронавірусом у Китаї зафіксували в листопаді минулого року. Про це повідомляє China Morning Post з посиланням на дані уряду.

55-річний чоловік у провінції Хубей, можливо, був першим, хто заразився вірусом 17 листопада. З цієї дати щодня реєструвалося від одного до п’яти нових випадків. До 15 грудня загальна кількість заражень становила 27, а до 20 грудня це число досягло 60 осіб.

За офіційними даними китайських фахівців, вірус з Уханя розповсюдився з місцевого ринку, де продавали морепродукти та живих тварин.

27 грудня лікар з провінційної лікарні китайської і західної медицини провінції Хубей Чжан Цзісянь повідомив китайським органам охорони здоров’я, що захворювання було викликане новим коронавірусом. До цієї дати більше 180 людей були інфіковані, хоча в той час лікарі могли не знати про всі випадки зараження. До 31 грудня 2019 року кількість підтверджених випадків зросла до 266, а в перший день 2020 року – до 381.

Вчені прагнуть ідентифікувати так званого “нульового пацієнта”, який може допомогти їм відстежити джерело коронавірусу.

З перших дев’яти випадків, про які повідомляли у листопаді, (4 чоловіка та 5 жінок) – жоден не був підтверджений як “нульовий пацієнт”. Всі вони були віком від 39 до 79 років, але невідомо, скільки серед них було жителів Уханя, епіцентру спалаху.

Згідно з дослідженням групи американських та британських вчених, якщо б Китай, який запровадив карантинні заходи, зробив це на тиждень раніше, він би міг попередити 67% заражень – якби відреагував відразу, на початку січня, захворіло б лише 5% від нинішніх хворих. Дані з інших міст також показують, що діяти треба якомога швидше і якомога рішучіше. Міста, в яких зупинили роботу громадського транспорту, закрили розважальні заклади та заборонили громадські зібрання ще до появи першого випадку захворювання на території міста, мали на 37% менше випадків хвороби.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top