Бойовики атакували позиції українських військових, є втрати — Міноборони

Фото – ілюстративне

Бойовики 10 березня атакували позиції українських військовослужбовців на Донецькому напрямку, а також обстріляли військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів операції Об’єднаних сил.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Бойовики обстрілювали з мінометів калібру 120 мм, гранатометів та кулеметів. Ця зброя заборонена Мінськими домовленостями.

«Наразі бій закінчився. Для придушення вогню противника підрозділи операції Об’єднаних сил використовували наявні вогневі засоби та дали російським окупантам адекватну відповідь», — зазначили у відомстві.

Щодо обстрілу військового вантажного автомобіля, у Міноборони повідомляють про втрати серед українських військових, однак не вказують кількості.

Там також наголошують, що у районі проведення операції є підрозділи резерву зі складу ООС, і їх готові застосовувати. Ситуація контрольована, а втрати противника уточнюють, додали у відомстві.

Згодом журналіст Андрій Цаплієнко повідомив про загибель двох українських військових:

“Сподівання, що атака нового вірусу відверне увагу кремлівських упирів від українського фронту, не справдилися. Довго думав, чи публікувати ці фото. Але, на мій погляд, ситуація на фронті і, особливо, в тилу, вимагає того, щоб суспільство знало: втрати під час “перемир’я” наближаються до рівня 2015 року. Сьогодні в Пісках потужний бій. Російська зброя обстрілювала наших людей. О 09:44 була підбита вантажівка ГАЗ-66. Десятеро наших бійців отримали важкі поранення. Загиблих – двоє. І цілу годину після початку бою, як мені повідомили, українські гармати мовчали у відповідь. Мовчання гармат – це що, нова оборонна доктрина України? “, – написав Андрій.

Фото – Андрій Цаплієнка

Нагадаємо, у зоні бойових дій на Донбасі 9 березня бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню. Унаслідок обстрілів один український військовослужбовець дістав бойове ураження.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Більше інформації на https://vartonews.com.ua/

Share this post

scroll to top