Медична реформа в Дрогобицькому районі. Що чекати та коли? (ВІДЕО)

Лікарня у Новому Кропивнику

У селі Новий Кропивник діє районна лікарня №4. Сьогодні цей заклад на межі істотних змін.

Планується перевести заклад зі стаціонару у денний амбулаторій, тобто стаціонару вже не буде. Зміни відбудуться й у Підбужі та Меденичах.

Звісно, що такі зміни не сприймають працівники цих закладів та місцеві мешканці. У Новому Кропивнику люди вимагають залишити стаціонар, бо для багатьох це чи не єдина можливість лікуватися у гірській місцевості.

***

У цьому сюжеті ми поговоримо про медичну реформу в контексті тих змін, які очікують медичні заклади Дрогобицького району.

***

Ми поїхали у Новий Кропивник та поспілкувалися з медиками. Також обговорили зі стейкхолдерами змін у медицині в Дрогобицькому районі.

В Україні продовжується медична реформа і вона у жодному разі не обійде й Дрогобиччину і зокрема ті медичні заклади, які працюють в Дрогобицькому районі — по селах та СМТ.

Цього року в Україні має відбутися трансформування другої ланки медицини — мова йде про профільних спеціалістів та лікарні. Буде впроваджено гарантований пакет медичних послуг. Далі запроваджуватиметься фінансування за принципом – «кошти йдуть за пацієнтом».

Фактично, запрацює “ринок” медичних послуг і “ринок все розставить на свої місця” – залишаються ті, що спроможні А що це означає?

Мабуть, серйозні та невідворотні зміни, побічними ефектами яких буде й скорочення медпрацівників, зменшення кількості лікарень. Треба бути до цього готовими.

***

Олег Дьорка та Тарас Іванишин

#ВАРТО

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top