За виробництво контрафактного алкоголю двом стебничанам загрожує ув’язнення на 12 років!

За матеріалами Служби безпеки України до суду скеровано обвинувальний акт по підозрі організованого злочинного угруповання, яке створило мережу незаконного виготовлення та збуту алкогольних напоїв.

На території Львівської області семеро мешканців регіону налагодили протиправну схему циклічного виробництва контрафактної горілчаної продукції з нелегальної сировини сумнівної якості, яку їм поставляв тернополянин. Готову підробку зловмисники реалізовували в різних регіонах України під виглядом відомих брендів з використанням фальсифікованих марок акцизного податку.

Під час обшуків правоохоронці виявили спирти невідомого походження, партію незаконно виготовлених алкогольних напоїв на суму понад 1 мільйон гривень та підроблені марки акцизного податку.

За вказані правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ч. 3 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викриття зловмисників проводилось спільно зі слідчими ДФС під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської прокуратури

Як виявилось, незаконну ґуральню відкрили у Дрогобицькому районі ще у серпні минулого року.

“Саме там підробляли алкоголь, який потрапляв на столи звичайних українців і міг призвести до летальних випадків.
Лишень уявити, під час обшуків правоохоронці виявили понад 5 тис літрів етилового спирту, 5 тис пляшок готової продукції різних торгових марок та більше 5 тис підроблених акцизок! 
А це, крім небезпеки для життя, шкода для легального ринку збуту.” – зазначила головний прокурор Львівщини.

Проте у Дрогобичі й далі процвітають алкогольні притони!

Щонайменше два алкогольних “притона” і дві відкриті точки продажу контрафактного алкоголю працюють у Дрогобичі в центрі міста.
Ні для кого з дрогобичан не є секретом, що на вулиці Шолом-Алейхема у самочинно збудованому приміщенні функціонує кнайпа-алкопритон. Тут продають контрафактний алкоголь. Ми неодноразово писали про цю проблему, знімали відео і навіть домоглися накладення штрафу на одну з його продавчинь.
Однак попри розголос та ажіотаж, який щоразу виникав після чергового оприлюднення нашого відео чи фотографій з притону, незаконна діяльність продовжується й надалі.

Детальніше у нашій статті: Продають отруту і нікого не бояться, або як у Дрогобичі підробленим алкоголем торгують у центрі міста.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top