Викрита лісником Дмитришиним незаконна рубка в Гаях Бійничах розслідується правоохоронцями, проте мляво (ВІДЕО)

Головний мисливствознавець Дрогобиччини Василь Дмитришин в серпні 2019 року відреагував на усні звернення працівників ДСНС, які в цей час разом з ним шукали зниклого місцевого мешканця, який загубився у лісі.

Зі слів рятувальників вони побачили безліч викорчуваних пнів, які знаходилися у лісі, в яру.
Василь Дмитришин, вийшовши на місце, виявив 120 пнів від сухих дубів у Гаївському лісництві в межах 88-го кварталу.

На думку Василя Дмитришина дуби порізали на дрова і жодним чином не обліковували, а це — сотні тисяч гривень збитків для держави. Тоді правоохоронці, які прибули на місце, а також екологічна інспекція, зафіксували виявлене Дмитришиним злодійство.
«Це була самовільна рубка. Просто взяли всі пеньки звезли їх в одну купу, в яр, для того щоб приховати», – розповідає Василь Дмитришин.
Сліди у лісі свідчать, що працювала техніка. Вартість одного кубометра дубових дров з наближенням холодів складає вже близько тисячі гривень.
«Бізнес полягає в тому, що вони просто ріжуть сухостійні дерева, на дрова, а насправді воно має братись на облікову відомість. Тут могла бути рубка і мала б називатись «очистка лісу від захаращення, тоді був би прихід на лісгосп, а це гроші», – ділиться своїми враженнями Василь Дмитришин.
З того часу справа розслідується правоохоронцями, проте, як каже Василь Дмитришин, дещо мляво.
А люди, які причетні до цих злодійств, продовжують працювати.
Ми записали з Василем Дмитришиним коментар та виїхали на місце події аби на власні очі пересвідчитися, як на Дрогобиччині крадуть ліс.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top