У Львові розпочали безстрокову акцію на підтримку адвокатки Закревської

Сьогодні під стінами Львівської обласної держадміністрації відбулась акція на підтримку Євгенії Закревської, – про це інформує Львівська мануфактура новин.

Нагадаємо, що 21 листопада адвокатка справ Небесної сотні Євгенія Закревська оголосила голодування через незмогу Верховної Ради прийняти поправку у закон про Державне бюро розслідувань. Ця поправка дозволяє перевести до складу ДБР слідчих управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури, які займалися справами Майдану. Без прийняття цієй поправки слідство – паралізоване. Якби не голодування адвокатки, про цю ганебну колізію ніхто б так і не дізнався.

Акція розпочалася о 16:00 годині.

Дехто в руках тримає плакати та синьо-жовті прапори,  а також плакати з написами: «Вбивці Небесної сотні мають бути покарані», «Слідство потрібно продовжити», « 6 днів без їжі, Женю, ти не одна».

«На жаль, законопроект 2116, який мав розглядатися 16 листопада на сесії Верховної Ради, так і не був розглянутий. Мова йде про правку 318. Вона дозволила б слідчим ГПУ увійти в склад Державного бюро розслідувань без конкурсу та продовжити розслідування, – пояснює один із організаторів акції, член Української Галицької партії Тарас Чолій. – На жаль, через ці умови досі не можна покарати ні замовників, ні виконавців – основних винуватців загибелі Небесної сотні».

Сьогодні активісти, яким небайдужа доля розслідувань справ Майдану, оголосили безстрокову акцію.

Відтепер щодня на 15 хвилин збиратимуться о 16.00 під стінами державної адміністрації. У вільний мікрофон закликатимуть владу почути їх.

Такі акції проходитимуть у Львові, Тернополі та Івано-Франківську. На них закликають сходитися весь громадський сектор, активістів та політичні партії.

«Хочемо нині підтримати сміливу жінку Євгенію Закревську. Вона присвятила 6 років свого життя захисту родин, які постраждали від тих, хто спокійно вбивав своїх співгромадян. Ці кати досі на волі. І навіть були помічені в катівнях та тюрмах Донбасу, там знущалися над нашими захисниками. Вони не сидять, а спокійно ходять вулицями і зовсім не відчувають кари за свої страшні вчинки. Вони – вбивці в законі. Адже закону, який би допоміг вести слідство у їхніх справах, просто нема», – говорить Ірина Бек із УГП.

 

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top