Прокурори САП вручили Андрію Садовому офіційну підозру

Мера Львова підозрюють у зловживанні владою при виділенні ділянки під індустріальний парк у Рясному

Спеціалізована антикорупційна прокуратура офіційно оголосила про підозру у зловживанні владою меру Львова Андрію Садовому. Про це у четвер, 21 листопада, заявив сам Андрій Садовий. Підозра оголошена по справі будівництва індустріального парку у Рясному.

Прес-служба САП повідомила, що меру Львова обиратимуть запобіжний захід і прокурори проситимуть встановити заставу в 50 млн грн.

«Щойно прокурори Холодницького вручили мені повідомлення про підозру. Про що йдеться? У 2015 році місто Львів на відкритому інвестиційному конкурсі залучило інвестора – компанію CTP. Ми від цієї компанії за землю отримали 54 млн грн. Було поле, де корови паслися. На цьому полі компанія має збудувати індустріальний парк. Починаючи з 2015-2016 років і далі – блокування зі всіх сторін. На рівні влади держави, генеральної прокуратури… За той час компанія CTP збудувала парки в Румунії, в інших країнах. Це третій за об’ємом інвестор, який інвестує в промислове майно. Вони мають намір створити тут у Львові три тисячі нових робочих місць. З того часу, з 2016 року, прокурори їздять, досліджують. Земля стоїть. Отакі реалії нашого часу, будемо боротися і будемо перемагати», – заявив Андрій Садовий.

Через кілька годин після повідомлення Садового прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури офіційно повідомила про вручення підозри кільком особам Львівської міськради.

У повідомленні САП вказано, що ще у 2015 році до правоохоронців звернулись понад 60 громадян із заявами про незаконне відчуження належної їм землі.

«Під час розслідування цих фактів встановлено та підтверджено висновками експертів і спеціалістів, що дійсно понад 23,49 га земель були продані за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міської ради в порушення вимог чинного законодавства без аукціону за заниженою вартістю, як землі промисловості. Крім того, з’ясувалося, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді міста Львова, а фактично належить до земель Рясне-Руської сільської ради Львівської області, як земля сільськогосподарського призначення», – йдеться у повідомленні САП.

Коли саме обиратимуть запобіжний захід, наразі невідомо. Речниця САП Ольга Посталюк заявила «Укрінформ», що антикорупційна прокуратура клопотатиме в суді про 50 млн грн застави для Андрія Садового.

Зазначимо, йдеться про стару справу, в межах якої правоохоронці кілька разів у 2016 році проводили обшуки у міськраді Львова, а самого Андрія Садового у липні 2017 року викликали на допит у Генпрокуратуру.

У 2016 році, повідомляючи про цю справу, прокуратура заявила, що міськрада Львова надто дешево продала землю під цей індустріальний парк – за 52 млн грн, хоча, на думку прокурорів, ринкова ціна цієї ділянки становить 140 млн грн.

Нагадаємо, один з найбільших індустріальних девелоперів Європи нідерландська компанія CTP у 2015 році перемогла в міжнародному конкурсі на управління майбутнім індустріальним парком площею понад 23 га у промисловій зоні Рясне-2. Відповідно до грошової оцінки, голландці заплатили за землю 52 млн грн і зобов’язались інвестувати в інфраструктуру парку 50 млн євро, залучити потужних виробників та створити понад 3000 нових робочих місць. Втім, будівництво індустріального парку поки так і не почалося через відкрите кримінальне провадження і через протести місцевих мешканців, які вважали що ця земля належить їм. У листопаді 2017 року Львівська міська рада підписала з місцевими мешканцями меморандум про порозуміння.

 

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top