Трускавець, Східницю, Моршин позбавили статусу курортних міст

Загалом усі курортні міста Львівщини, їх є 18, втратили такий статус з лютого 2017 року. Про це під час розслідування стало відомо журналістам Львівського порталу. Інформацію підтвердили в управлінні туризму на курортів ЛОДА.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від грудня 1997 року, на території Львівщини є 18 курортних територій –  Трускавець, Моршин, Східниця, Брюховичі, Великий Любінь, Модричі, Опака, Сколе, Верхнє Синьовидне, Славське, Гребенів, Корчин, Лисовичі, Смерічка, Розлуч, Івано-Франкове, Немирів, Шкло.

Але 21 лютого 2017 року Кабмін ухвалює постанову №91 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», зокрема ті, які визначали населені пункти Львівщини курортними.

Які є ризики. Згідно Закону «Про курорти», вимоги щодо будівництва промислових об’єктів поблизу курортних місць є жорсткіші. У випадку, якщо територія не має статусу курортного, будівництво здійснюється відповідно до загальних державно-будівельних норм.

Сьогодні ведеться робота з надання статусу курорту державного значення місту Моршин. Пакет відповідних документів вже перебуває на розгляді у Кабміні, повідомили в ЛОДА. Трускавець здійснює підготовку документів. Хоча міський голова Андрій Кульчинський неодноразово заявляв, що не бачить особливих привілеїв в разі отримання такого статусу

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

3 Replies to “Трускавець, Східницю, Моршин позбавили статусу курортних міст”

  1. Лідія сказав:

    Як можна було позбавити курортні території статусу курортів?Це повний абсурд,оскільки ці території мають установлені обмеження щодо обсягів господарювання в санітарно-курортних зонах.Треба розпочати розслідування щодо авторів цього абсурду і притягнення їх до відповідальності!

  2. Іра сказав:

    Це для того щоб олігархи будували де хочуть і які хочуть будівлі на цих курортах

  3. Іра сказав:

    А такий собі місцевий цврьок як Піляк у Східниці чомусь мовчить адже тепер ще більше далі продає земельні ділянки і не платить податки з бізнесу та торгівлі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top