У Польщі за запитом РФ затримали українського вояка та активіста

“У Польщі, на пропускному пункті Дорогуск, за запитом РФ затримали співробітника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ігоря Мазура”, – повідомила сама Уповноважена Людмила Денісова.


За її інформацією, суд, який має вирішити питання взяття Ігоря Мазура під варту і його можливу екстрадицію до Росії, має відбутися у польському Холмі у понеділок, 11 листопада.

Людмила Денісова також закликала МЗС “максимально сприяти звільненню Ігоря Мазура – українського громадського активіста та учасника російсько-української війни на Донбасі”.

Водночас як заявив УНІАН заступник директора департаменту – начальник управління консульського забезпечення МЗС Василь Кирилич, український консул в Польщі вже зустрівся із Ігорем Мазуром.

“Консул України невідкладно виїхав до місця затримання громадянина України, зустрівся із затриманим, надав необхідну консультацію, а також обговорили питання щодо адвокатського захисту. Опрацьовується комплекс питань щодо захисту прав затриманого громадянина України”, – заявив представник МЗС.

Раніше про затримання Ігоря Мазура, відомого за позивним “Тополя”, повідомив у своєму Facebook Роман Синіцин, один із співзасновників волонтерської організації “Народний тил”.

“Тополя в складі Айдару, а потім окремого розвід-бату воював на Донбасі. З рускімі. Воював за свою землю”, – написав Роман Синіцин.

Ще один волонтер, член УНА-УНСО Назар Приходько повідомив у Facebook, що “Ігор їхав на конференцію на запрошення віце-маршалка Польщі”.

Тим часом українці у Києві та Львові вийшли до польських посольств висловити своє незадоволення та з вимогою не передавати Ігоря Мазуря росіянам.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Світлина від Сергія Стерненка.

Фото – Сергія Стерненка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top