У Дрогобичі злочинці намагалися пограбувати церкву

Подія трапилася 13 жовтня. Не вночі, не над ранок, а просто посеред білого дня. Невідомі намагалися проникнути у храм Самбірської ікони Божої Матері, що на вул. Шептицького. Розбили шибки, однак спрацювала сигналізація, що, мабуть, й налякало злочинців.

Про цю подію повідомив отець Тарас Гарасимчук, парох Катедрального собору Пресвятої Трійці.

“Неодноразово у цей храм вже намагалися проникнути. Врешті ми обладнали церкву сигналізацією. Останній випадок трапився кілька місяців тому. Невідомий підважив вікно та заліз у храм, проте спрацювала сигналізація і він утік. Тікаючи, жбурнув каменем у вікно, мабуть, з помсти. Всі ці випадки траплялися вночі. А цього разу — в день, коли вся церковна громада зібралася у спільній молитовній ході за збереження життя. За рік в храм Самбірської ікони Божої Матері проникали чотири рази й два рази візит завершувався розбитими вікнами”, – прокоментував для ВАРТО отець Тарас.

Перший раз було вкрадено 5 тисяч гривень, які люди збирали для купівлі чаші.

Зараз у цій церкві цінних речей не зберігають.

Це вже не перший схожий випадок у Дрогобичі. У ніч із 26 на 27 травня 2016 злочинець проник у кафедральний собор Пресвятої Трійці у місті Дрогобичі. Було викрадено ноутбук та гроші. Також було пошкоджено сім дверей, відтак нанесено значну матеріальну шкоду. Згодом злочинця затримали.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Олег Дьорка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top