Аграрії Львівщини вийшли на протест проти земельної реформи

Понад 500 аграріїв Львівщини вийшли на протест. Cвою акцію провели обабіч траси Київ – Чоп. Вийшли самі та вивезли сільськогосподарську техніку. Акцію влаштували через те, що не погоджуються із земельною реформою. Проте руху транспорту активісти не перешкоджали.

Акція є всеукраїнською і одночасно відбулася по всій Україні. У такий спосіб аграрії хочуть привернути увагу Президента та уряду до своєї позиції щодо впровадження земельної реформи.

«Нас не влаштовує те, що нашу українську землю збираються продавали іноземцям, адже тепер землю можуть придбати фізичні особи, юридичні особи, умовно кажучи, всі. Це подають завуальовано, кажучи, що придбати можуть українські компанії. А під «українськими компаніями» йдеться насправді про компанії, створені в Україні, але власниками цих українських компаній можуть бути іноземні громадяни», – розповів Володимир Гузій, співорганізатор акції.

Нагадаємо, в Україні останні 18 років діє заборона на продаж землі. Проте вже від 1 жовтня 2020 року уряд планує запустити ринок землі. Такі терміни озвучив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі з аграріями. До того часу обіцяють законодавчо врегулювати всі земельні питання.

Джерело – zaxid.net

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

One Reply to “Аграрії Львівщини вийшли на протест проти земельної реформи”

  1. Наталія сказав:

    Я – проти такої ганебної “реформи”. Найгірше, що може бути, це – бути рабами на власній землі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top