Грузинів, яким Зеленський дав громадянство України, затримали за розбійний напад

У Київській області затримали трьох колишніх співробітників МВС Грузії, які брали участь у бойових діях на сході України.

Про затримання повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник Нацполіції Київської області Андрій Нєбитов.

“За зухвалий озброєний розбійний напад на будинок жителя Бориспільщини затримано банду іноземців! [частина з них громадяни України – див.нижче. Ред] Поліцейська операція “Перехоплення” та незручності для учасників дорожнього руху, цілодобові оперативно-розшукові заходи та невідкладні слідчі дії, погоня за озброєними зловмисниками та блискавичне затримання! Саме так “відпочивали” на Київщині в суботу та неділю кримінальна поліція, слідчі, КОРД та поліцейські Бориспільського ВП”, – написав він.

Видання “Грузія онлайн” повідомляє, що затримані – 43-річний Міріан Гочадзе, 41-річний Тенгіз Занадзе та 33-річний Леван Хуцішвілі.

Усі вони – колишні співробітники правоохоронних органів Грузії. Міріан Гочадзе до 2013 року був начальником загону спеціального призначення МВС і залишив Грузію після зміни влади. Тенгіз Занадзе також працював в органах МВС із 2004 по 2013 рік, а Леван Хуцішвілі, який працював у МВС із 2006 року, був начальником одного з управлінь у прикордонній поліції.

Після переїзду з Грузії всі троє брали активну участь у бойових операціях на Сході України, а останні кілька років займалися приватним бізнесом.

За даними “Грузія онлайн”, на минулих вихідних вони проникли в будинок підприємця і, погрожуючи власнику вогнепальною зброєю, зв’язали його, після чого забрали з дому гроші та викрали належний йому автомобіль. Напад зловмисники спланували після того, як бізнесмен заборгував їм велику суму грошей, яку відмовлявся виплачувати.

При цьому Занадзе і Хуцішвілі вже не є громадянами Грузії. Їхні імена є в списку іноземців, які отримали українське громадянство 27 червня (нагадаємо, на цей момент президентом України вже був Володимир Зеленський). Згідно з текстом указу президента, розміщеного на сайті глави держави, обидва є “особами, прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України”.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top