Бойовики обстріляли санітарний автомобіль із пораненим: двоє загиблих

Російсько-окупаційні війська обстріляли санітарний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил: є загиблий і поранені.

Про це повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.



“Близько 10.50, під час виконання військовими медиками ООС завдань з евакуації пораненого в районі населеного пункту Водяне, російськими окупантами було цинічно і підступно обстріляно санітарний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил. Бойовики поцілили у санітарний автомобіль “Хаммер” з ПТКР”,  йдеться в повідомленні.

Згодом командування Об’єднаних сил із  повідомило,  що у результаті обстрілузагинули двоє українських військових.

“Сьогодні, під час виконання бойового завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, рятуючи життя пораненого побратима, загинули внаслідок ворожого обстрілу військовослужбовці Морської піхоти України: водій санітарного автомобіля “Хаммер” HMWV старший матрос Сергій Майборода та бойовий медик, кавалер ордену “За Мужність” сержант Ірина Шевченко. Санітарний автомобіль, в якому військові медики слідували на одну з передових позицій для евакуації пораненого побратима, був підступно розстріляний бойовиками з протитанкового ракетного комплексу”, – йдеться в повідомленні. 


Президент  Зеленський відреагува на смерть українських військових і заявив, що обстріл бойовиками санітарного автомобіля, внаслідок якого загинула  бойовий медик і водій, є спробою зірвати переговорний процес.

Про це Зеленський написав у Facebook.

На думку голови держави, бойовики намагаються зірвати переговорний процес.


“Щойно приземлилися на дозаправку. Дізнався сумну новину з Донбасу. Двоє загиблих, один поранений. Обстріл санітарного автомобіля у Водяному – порушення норм міжнародного гуманітарного права, ганебна й підла спроба зірвати важкий переговорний процес із припинення вогню на Донбасі”, – написав він.

 

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top