21 млн грн “освоїть” КМГ. Встановлять світильники вуличного освітлення у Дрогобичі




Завершилися торги, які визначили переможця у тендері “Заміна світильників вуличного освітлення з використанням енергозберігаючих технологій в м. Дрогобичі Львівської області (реконструкція)”.
За право влаштувати у Дрогобичі вуличне освітлення боролися три організації: КП Комбінат міського господарства, ТОВ “ТЕРКОМБУД” та ТзОВ “Самбірський радіозавод “Сигнал”.
Департамент міського господарства Дрогобицької міської ради оцінив виконання робіт у 21 млн 703 тис. гривень. У місті мали б встановити 3327 нових світильників з використанням енергоощадних технологій, попередньо провівши необхідні демонтажні роботи.
Тендерний комітет розглянув пропозиції та обрав переможця, який запропонував найнижчу ціну.



Переможцем стало КМ “Комбінат міського господарства”, яке й встановить світильники за 21 мільйон гривень, якщо Департамент підпише угоду і ніхто з учасників не оскаржить рішення тендерного комітету.
 КМГ очолює Сергій Жирний, який ще зовсім нещодавно курував роботи з ремонту площі Ринок, вулиці Грушевського та Бандери, але у якості “представника” фірм-виконавців.
Віднедавна керівником КП “Комбінат міського господарства” є пан Жирний і “його” підприємство отримало можливість “освоїти” 21 мільйон гривень.


***
Нагадуємо, що цей тендер розігрували вже декілька разів.
Перша спроба встановити вуличне освітлення відбулася у 2016 році.



Тоді у Всеукраїнському конкурсі Державного фонду регіонального розвитку Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України переміг проєкт Інституту міста Дрогобича «Заміна світильників вуличного освітлення з використанням енергоощадних технологій в м. Дрогобичі (реконструкція)». Сума, яку місто мало б витратити на освітлення становила 17 млн 632 ти. грн.
Учасники торгів поскаржилися на дії конкурсної комісії й колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель визнала торги такими, що не відбулися.
Наступного разу теж не обійшлося без Антимонопольного комітету та скарг учасників. Комісія комітету визнає, що пропозиція жодного з позивачів не відповідає вимогам документації. Так само як і пропозиція переможця торгів ТОВ “СЕТА- УКРАЇНА”. Тому тендерний комітет департаменту скасовував рішення і торги визнають такими, що не відбулися.
Третього разу результати тендеру були такі ж — торги не відбулися, переможця не обрано і вуличне освітлення у Дрогобичі відсутнє. Міська рада навіть позивалася у суд до Антимонопольного комітету.
І ось тепер є переможець.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top