У Мінську розглянуть пропозицію Кучми зняти блокаду з ОРДЛО

Тристороння контактна група з питань урегулювання ситуації на Донбасі на наступному засіданні обговорить пропозицію екс-президента Леоніда Кучми зняти економічну блокаду з окупованих території Донецької та Луганської областей.

Про це у середу повідомив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Зайдік, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Пропозиція надійшла від пана Кучми (представника України в ТКГ – ред.), і це підтримали учасники з ОРЛО і ОРДО. Це буде на розгляді в економічній підгрупі наступного разу”, – сказав Зайдік журналістам у середу в Мінську.

За словами спецпредставника, зняття блокади могло б стати “великим проривом”.

При цьому Зайдік зауважив, що впровадження проти ОРДЛО блокади навесні 2017 року стало тим фактором, який сприяв “розриву сторін”.

5 червня представники Тристоронньої контактної групи на переговорах в Мінську домовилися про підготовку нової угоди щодо припинення вогню на Донбасі. Договір про перемир’я можуть підписати вже на наступному засіданні ТКГ 19 червня.

Нагадаємо, що Кучму повернув до переговорів новий президент України Зеленський.

***

Також сьогодні у зоні проведення Операції об’єднаних сил під час ворожого обстрілу в результаті множинних осколкових поранень загинув військовослужбовець бродівчанин Едуард Лазарєв. Боєць загинув у автомобілі, у який потрапила протитанкова ракета. Молодший лейтенант, водій-електрик мінометної батареї механізованого батальйону Едуард Лазарєв народився у 1970 році, у вересні 2015 році його призвав Бродівський РВК…

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top