Дендропарк позаду вілли Яроша увійшов до природно-заповідного фонду Львівщини/Дрогобич

Фото – Варто Галицькі Новини

Природно-заповідний фонд Львівщини поповнився трьома новими об’єктами місцевого значення – двома пам’ятками природи «Екопарк студентський» (0,3434 га) і «Парк Короля Данила» (0,2237 га) та ботанічним заказником “Двірцівський”(63,9 га). Відповідне рішення ухвалили на сесії Львівської обласної ради.

Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

На території області функціонує 384 території та об’єкти природно-заповідного фонду, загальною площею 170,9 тис. га, що складає 7,8 % від площі території області.

Цей список поповнили нові об’єкти, один з яких знаходиться у центрі Дрогобича.

Фото – Варто Галицькі Новини

“Дендрологічний парк місцевого значення «Екопарк студентський» створено на території Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка (без вилучення територій у землекористувача) з метою збереження і вивчення у спеціально створених умовах різноманітних видів дерев і чагарників та їх композицій для найбільш ефективного наукового, культурного, рекреаційного та іншого використання. На території, що відведена під дендрологічний парк місцевого значення «Екопарк студентський» зростає понад 75 видів флори, з них: 18 видів дерева та кущі, решта — трав’янисті рослини”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що довкола дендропарку у 2017 році розгорівся скандал, викликаний намірами пошматувати територію парку та роздати її для будівництва.
Тоді силами громади вдалося врятувати частину території, однак частину землі чиновники таки поділили й віддали для будівництва приватних будинків.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top