Зеленський тепер офіційно президент України

Новообраний президент Володимир Зеленський тепер офіційно президент України.

Він склав присягу народу України та затвердив текст присяги своїм підписом. Також Зеленському вручили посвідчення президента та національні символи: знак, гербову печатку та булаву.

Зеленський виголосив свою першу промову як глава держави:

«Після виборів мій шестирічний син сказав: «Па, я по телевізору бачив, кажуть, що Зеленський президент. Значить, я теж президент». Тоді це виглядало, як дитячий жарт. Тепер це виглядає як істина. Тому, що кожен з нас президент, не ті 73%, які за мене проголосували, а всі 100% українців. Це — наша спільна відповідальність.

Це не моя, це наша спільна перемога, і це наш спільний шанс, за який ми несемо спільну відповідальність. І щойно не тільки я приніс присягу. Кожен з нас поклав руку на Конституцію і кожен з нас присягнув на вірність Україні.

Уявіть собі ці гучні заголовки: президент не платить податки, президент проїхав на підпитку, президент потихеньку краде. Усі ж так роблять. Ви згодні, що це ганьба. Ось що я маю на увазі, коли кажу, що кожен з нас президент. Відсьогодні кожен з нас несе відповідальність за те, що може зробити на своєму місці. Європейська країна починається з кожного. Так, ми обрали шлях до Європи, але Європа не десь там, Європа ось тут. І коли Європа буде ось тут, вона буде в Україні. І це наша спільна мрія. Але у нас є і спільний біль. Кожен з нас загинув на Донбасі. Кожного дня ми втрачаємо кожного з нас і кожен з нас переселенець. Та, хто втратив власний дім і ті, хто відчинивши двері свого дому, розділивши цей біль. І кожен з нас заробітчанин. Ті, хто не знайшов себе вдома. ті, хто не знайшов себе вдома, а знайшов себе на чужині. Ми всі українці. Від Ужгорода до Луганська, від Чернігова до Житомира… Ми всі Українці. І ми маємо бути єдині. І сьогодні я звертаюсь до всіх українців у світі. Нас 65 мільйонів. Тих, кого народила українська земля в Європі, Азії, Америці. Ви нам дуже потрібні. Усім, хто готовий будувати нову сильну успішну Україну я з радістю надам громадянство!

Ви повинні їхати в Україну не в гості, а додому. Ми чекаємо на вас. Сувенірів везти не потрібно. Привезіть свої знання, свій досвід. Скептики скажуть, що це неможливо. А може це і є наша національна ідея. Об’єднавшись, зробити неможливе. Згадайте, будь ласка, збірну Ісландію на чемпіонаті Європи, коли дантист, прибиральник билися і зробили те, у що ніщо не вірив. І це наш шанс. Ми повинні стати ісландцями у футболі, японцями у технологіях, ізраїльтянами у здатності боронити свою землю, незважаючи на будь-які розбіжності. В наше найперше завдання – припинення вогню на Донбасі.»…

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top