Що робити зі стихійною торгівлею в Бориславі?! Міський голова запитує поради у громади

Міський голова Борислава Ігор Яворський через мережу Фейсбук звернувся до мешканців міста та запитав думки щодо стихійної торгівлі.

Попросив надати своє бачення та пропозиції для розв’язання задавненої проблеми – несанкціонованої торгівлі продуктами на розі вул. Весняної та Міцкевича.
«Вже чимало спроб вжито, щоб подолати це явище: проводили інспектування спільно із поліцією, накладали штрафи, облагороджували територію, пробували достукатись інформаційно… Всі наші методи наразі не працюють. Там й надалі продають і купляють продукцію “із землі”. Ми розуміємо, що для деяких людей це чи не єдиний спосіб заробітку, але водночас наголошуємо, що на облаштованому ринку достатньо місця для торгівлі, орендна плата мінімальна (в середньому 10 грн)».

Міський голова запропонував кілька варіантів вирішення:

1. Працівники Муніципальної варти продовжують чергування і в принциповому порядку звільняють територію.
2. Створюємо своєрідні об’єкти-перешкоди, які б завадили розміщенню торгових точок,  облаштовуємо квітники, встановлюємо стовпці, заповнюємо простір чимось корисним (чим?).
3. Або ж одностайно не купуємо продукти “із землі”.
4. Інший варіант.

Ігор Яворський попросив конструктивних порад і підтримки.
Допис зібрав три сотні коментарів.

Мешканці переконані, що центр міста повинен бути чистим, гарним і охайним.

Хтось висловлював обурення, мовляв, як можна купляти товар, біля якого постійно бігають пси, їздять машини, весь порох бруд падає на товар.

Для цього є спеціально відведені місця. Інші стали на захист бабусь. Кажуть, дайте можливість цим бідолашним людям, які виживають, безкоштовно торгувати в на ринку. Для бідної бабусі 10 грн. це великі кошти. Також наголошували, що це не найбільша біда в Бориславі.
Загалом дописувачі поставились схвально до бажання мера радитись з мешканцями.

Варто додати, що питання стихійної торгівлі стосується усіх міст Дрогобиччини. У Дрогобичі ринок розмістився між готелем “Тустань” та колишнім кінотеатром “Прометей”. У Трускавці дуже часто таким “базаром” стає вулиця Стебницька.

Ні поліція, ні міські радт, ні Муніципальна варта, яка діє у Дрогобичі, не можуть собі дати ради з продавцями, які продають продукцію просто з асфальту.

Однією з причин є звичка у городян купувати саме у таких місцях та відсутність належних альтернативних торгових місць.

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top