16 травня – День вишиванки! Які заходи відбуватимуться на Дрогобиччині?

16 травня у Дрогобичі відбудеться традиційний парад вишиванок. Збір учасників о 13:45 на площі Замкова гора біля пам`ятника Юрію Дрогобичу. Колона рушить вулицями Т.Шевченка, О.Нижанківського та Лесі Українки. Опісля учасники ходи зроблять спільне фото у вишиванках.

В Бориславі о 8:50, в сесійній залі міської ради, розпочнеться загальнообласна акція «Час вишиванки», під час якої учасники спільно виконуватимуть гімн України.
У Трускавці о 13:00, на Майдані Незалежності, відбудеться флеш-моб та розгортання найбільшої вишитої сорочки Львівщини. Обов’язковий дрес-код – вишиванка!
У Нагуєвичах о 12:00, в державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі», розпочнеться флеш-моб «Вишиванка – символ української нації».
У Львові о 9:00, біля будівлі облдержадміністрації, відбудеться спільне виконання гімну України. До святкування долучаться працівники Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради.

А львівські скульптури вже зараз одягають у вишиванки. З нагоди свята молодь одягне національні сорочки на найбільшого лева, що на вулиці Городоцькій та на двох менших, що на площі Ринок.
***
Ідею акції Всесвітній день вишиванки в 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету Леся Воронюк. Вона запропонувала студентам вибрати один день і всім разом одягнути вишиванки. З роками свято набуло всеукраїнських масштабів.

А ви завтра одягнете вишиванку?

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top