СОЦІОЛОГИ РОЗПИТУВАЛИ ПРО ГАЛИЧИНУ ЯК ПРО ОКРЕМУ ДЕРЖАВУ. СБУ ПРОВОДИТЬ ПЕРЕВІРКУ

 

СБУ у Львівській області перевіряє поширення в мережі провокаційного «опитування», у якому йдеться про «перспективи регіону» на кшталт «окремої незалежної держави» чи «приєднання до іншої держави». Про це повідомляє прес-служба СБУ у Львівській області.

За інформацією видання Zaxid.net, це опитування замовив тижневик «Дзеркало тижня». Це підтвердив директор КМІСу Володимир Паніотто. За його словами, опитування мало на меті навпаки виявити на Галичині прояви сепаратизму, якщо такі є. Подібне опитування «Дзеркало тижня» проводило у 2014 році. Головною редакторкою видання «Дзеркало тижня» є Юлія Мостова, чоловіком якої є колишній кандидат у президенти Анатолій Гриценко.

 

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv речник УСБУ Львівщини Олег Александров, йдеться про опитування, фото яких публікують місцеві активісти.

У опитуванні, яке начебто проводить Київський міжнародний інститут соціології, запитують думки і погляди жителів Галичини за квітень-травень 2019 року. Серед варіантів відповідей, якою опитані бачать Галичину після виборів, – у складі унітарної України, у складі унітарної, але децентралізованої України із широкими повноваженнями для областей, Галичина як суб’єкт федерації у складі України, приєднання до Польщі та відокремлення як незалежної держави.

За попередніми висновками, у СБУ вважають, що вказане «опитування» містить ознаки злочину, передбаченого ст. 110 Кримінального кодексу України – публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Наразі у СБУ встановлюють причетних до організації провокації.

У коментарі Tvoemisto.tv у КМІС повідомили, що наразі не мають офіційної відповіді щодо цього опитування, але запевнили, що сама організація його не розповсюджувала.

«КМІС нічого не розповсюджував. Розповсюджують якісь люди, які хочуть шуму і конфліктних ситуацій, щоб нас звинувачували у сепарататизмі. Нам це не вигідно і ми цим не займаємось. Є багато досліджень, які замовляють нам клієнти, вони збирають інформацію для своїх цілей. Але цю інформацію ми не “зливаємо”», – розповіли у КМІС.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top