Україна терміново скликає Раду безпеки ООН через дії Росії

Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для мешканців окупованих Росією територій Донецької і Луганської областей.
Відповідний указ оприлюднений на сайті Кремля.

«Встановити, що особи, які постійно проживають на території окремих районів Донецької та Луганської областей України, мають право звернутися із заявою про приймання в громадянство Росії у прощеному порядку», — йдеться в указі.

Заяву про отримання громадянства РФ мають розглядати впродовж 3 місяців після подачі документів.

У відповід на такі дії,  Україна скликає Раду безпеки ООН у зв’язку з указом глави держави-окупанта Росії Володимира Путіна щодо запуску процесу роздачі російських паспортів жителям окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Про це повідомив постпред України при організації Володимир Єльченко у своєму Twitter.

“За дорученням Петра Порошенка вже звернулися до Ради безпеки ООН. Цей нахабний крок суперечить схваленим Радою безпеки Мінським домовленостям!” – заявив він.

Натомість на думку Турчинова, Путін створює правові умови для застосування збройних сил проти України, видаючи паспорти РФ для «Л/ДНР».

“Це пов’язано з тим, що російське законодавство дозволяє використовувати збройні сили для захисту громадян РФ за межами російської території”, – зазначив він.

Турчинов упевнений, що відповідь на дії російської влади може бути тільки одна – «зміцнення нашого оборонного потенціалу і відповідна міжнародна реакція на злочинні дії Кремля з посиленням санкцій тиску на країну-агресора».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top