УПЦ Московського патріархату в Дрогобичі. Чи долучаться до Православної церкви України? (ВІДЕО)

Закон, що зобов’язує Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву, вказавши приналежність до Російської православної церкви, вже набув чинності.

Згідно з документом, релігійна організація (об’єднання), яка є частиною іншої структури, керівний центр якої знаходиться в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, зобов’язана у своїй повній назві показувати відповідну приналежність.

У Дрогобичі церква Московського патріархату знаходиться на вулиці Трускавецькій.

Ініціатива по зміні назви повністю покладається на парафіян, тож ми вирішили дізнатися, яка позиція парафіян УПЦ МП у Дрогобичі стосовно останніх подій у релігійному житті країни та чи розглядають вони можливість переходу в новостворену Православну церкву України, і як ставляться до обов’язкового перейменування їхньої релігійної організації?

*****

Редакція “Варто”, цікавлячись думкою цієї парафії, не мала на меті перешкоджати свободі віросповідання і не збиралась нікого провокувати. Наша мета – познайомитись з думкою парафіян УПЦ МП, які є частиною громади міста.

 

Share this post

15 Replies to “УПЦ Московського патріархату в Дрогобичі. Чи долучаться до Православної церкви України? (ВІДЕО)”

  1. Анонім сказав:

    ведуть себе люди як сектанти!

  2. Роман сказав:

    Численність вати вражає… Їх би в Донецьк на передову… нехай би відчули усю канонічну різницю

  3. анонім сказав:

    спалити

  4. Християнин сказав:

    Що тут скажеш, зазомбовані сектанти.У них один Бог- канонічний онуфрій.

  5. Арсеній сказав:

    Гнати цих смердючіх попів з України

  6. Православный верующий: сказав:

    Ну , надо же! “Зомбированные русские сектанты ” (см.комент к видео) не соглашаются покинуть свою УПЦ и переходить в Турецкий патриархат. Слава Богу! Вот она истинная православная вера во главе с метрополитом Киевским и всея Украины Онуфрием! Ах, как не понравилось, готовы спалить, отправить на передовую, даже попов начали занюхивать… Кстати, насчёт спалить: если все-таки загориться, то есть конкретный подозреваемый в попытке поджога и привлечении к уголовной ответственности (комент). В ближайшие выходные дни жду с нетерпением новых видео с прихожанами УГКЦ, еговистами и т.д., т.е. других конфессий в нашем городе и районе с аналогичным вопросом. Охота посмотреть кто из них первый присоединится к СЦУ Турецкого патриархата и уйдёт из своей церкви. Успехов!!! Спаси, Господи, людей православных! Мир Украине и Мир Всем!

  7. Дарина сказав:

    А ви взагалі мали право без дозволу знімати? Це ж вам все таки не кафе,у кожного своя позиція на цей рахунок, ми не маємо права засуджувати людей за те,що вони і далі хочуть бути у церкві МП.

    1. Colonel сказав:

      А взгалі, журналісти порушили ч. 2 статті 11 Закону України «Про інформацію» дані про релігійні переконання особи належать “до конфіденційної інформації про фізичну особу”, які відповідно ч. 6 статті 6 Закону України «Про захист персональних даних» заборонено передавати третім особам без її письмової згоди.

  8. Анонім сказав:

    А яка вам різниця ? Це їх вибір вони ж не кажуть що Україна погана чи ще щось вони Такі самі Українці як і ви і те що вони ходять у цю церкву це не є причиною знімати їх і тимбільш ви спитали дозволу чи можна знімати чи ні ?людина була проти того а ви її продовжували знімати (якщо ви не знали то знімати без дозволю забороняється) тому впершу чергу ви повили себе не як люди а як свині ) Люди просто подумайте вони сказала щось проти нашої держави? Я вважаю що це просто смішно таке знімати

  9. Анонім.... сказав:

    бігають з камерами як малі діти це просто смішно кинули сніжком і зразу ж “звідки така агресія” ніби їх там камнями закидували, жінка не хотіла щоб її знімали а яке право ви мали знімати?ви дозвіл спитали вам ясно сказали що не хочуть щоб знімали ви порушили права і вийшли за межі вітаю тут писати не про тих людей треба, а про цих “журналістів”

  10. Сергій сказав:

    Під цю музичку, знімати стан доріг, лікарень, будинків пристарілих, радісні обличчя пенсіонерів при отриманні пенсій, оптимистичних настроїв виїзджаючої молоді за кордон на роботу, веселих посмішок після розмитнення евроблях, молодих пар, яким нема де жити або атовців, які сам на сам лишаються зі своїми проблемами, про не покаранних за вбивство на майдані, не покаранних за вивіз лісів та бурштину і так поки музичка не скінчиться. А що до віри, дивіться кожен на себе.

  11. Анонім сказав:

    Ви не українці ви кагебісти себе спалить а не церкву

  12. Stepan сказав:

    У мене є пропозиція до Дрогобицько-Бориславського військового комісаріату. Відправите служити в АТО всіх військовозобов’язаних УПЦ Московського патріархату м. Дрогобича.

  13. Михайло сказав:

    Канони написані і дані нам для служіння в істині і Господу. Віруюча людина це розуміє і знає. Церква і віра не воювала і невоює, не обманюйтесь.
    А всі невірні і одержимі духом злоби незрозуміють і хочуть палити, нищити, руйнувати- це слуги зла і сатани. Кожному буде по їх думках і прагненні від Творця, щоб потім не стогнали що біди, хвороби, немає долі. За все треба буде відповісти і тут і там. Спаси всіх Господи і вразуми Милосердний.

  14. ТРАХопич сказав:

    На даче у Патриарха Кирилла-ютуб

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top