На горі Парашка заблукали двоє туристів. Один із них загинув

19 січня о 23:37 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що поблизу с. Коростів Сколівського району на горі Парашка, заблукали 2 (два) туристи. Не зважаючи на темну пору доби та складні погодні умови до місця виклику негайно виїхали рятувальники славської пошуково-рятувальної групи.

О 03:10 рятувальники у підніжжя гори Парашка знайшли заблукалих туристів.

Один з туристів – чоловік 1987 року народження, загинув. Другий – 1996 року народження- з обмороженням двох стоп доставлений у Сколівську центральну районну лікарню.
Джерело: Головне управління ДСНС України у Львівській області

«Рятувальники звели хлопця до дороги близко шостої ранку. Там його чекала «швидка». З лікарні додому його забрали родичі, – розповіли у Сколівській ЦРЛ. – Уночі в горах було до 20 градусів морозу. Той хлопець, що вижив, можна сказати, у сорочці народився. У нього тільки пальці на ногах посиніли».

Чоловіки зайшли в гори дуже далеко, 10-12 км від дороги.

“Тіло чоловіка, який загину від переохолодження, досі спускаємо з гори. Через складні погодні умови – вітер, сніг та сильний мороз – дуже важко це робити”, – прокоментував для Львівської мануфактури новин начальник керівник Славської пошуково-рятувальної групи обласного управління ДСНС Андрій Жолобович.

г. Парашка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top