Дрогобичанин здав свій телефон у ломбард, а потім заявив про його крадіжку

Мабуть, слідство повинно встановити обставини цієї події, цього дивного злочину, адже мотиви молодика з Дрогобича, які спершу здав  у ломбарді свій телефон, а згодом звернувся у поліцію із заявою про його крадіжку – залишаються невідомими.

За такі дії передбачено кримінальну відповідальність і за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину йому загрожує до двох років позбавлення волі.

В Дрогобицький відділ поліції у вересні минулого року звернувся 27-річний місцевий мешканець. Чоловік повідомив, що під час проїзду в маршрутному таксі невідома особа з кишені його куртки викрала мобільний телефон «Самсунг Гелексі», – про це розповіла речниця поліції Львівщини Світлана Добровольська.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування, під час якого виявили телефон у одному з ломбардів міста.
Також правоохоронці з’ясували, що туди його здав сам «потерпілий», а після цього він пішов у поліцію та написав заяву про крадіжку.

Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та ч.1 ст.384 (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Досудове розслідування завершено, матеріали скеровані на розгляд суду.

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top