Стали відомі обставини смерті російського найманця у Дрогобицькій колонії

Громадянин Російської Федерації Валерій Іванов у Дрогобицькій виправній колонії №40 смертельно травмувався, впавши з драбини.

Про це повідомляють на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, посилаючись на інформацію Дрогобицької місцевої прокуратури.

«9 грудня Валерій Іванов, перебуваючи у кімнаті відпочинку для ув’язнених, вирішив закрутити лампочку, яка перегоріла. Для цього він заліз на складану драбину, проте не втримався та впав на спину. Потиличною частиною голови він вдарився об смітник, внаслідок чого настала смерть», – йдеться в повідомленні.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.115 ККУ з позначкою «нещасний випадок». Слідчі дії тривають. Остаточних результатів судмедекспертизи очікують через місяць.

Консульство Російської Федерації у Львові не поспішає переправляти на батьківщину тіло засудженого за тероризм росіянина Валерія Іванова, який помер у Дрогобицькій виправній колонії №40. Він воював проти України на боці терористичної організації «ЛНР». Його затримали та засудили за ст. 258 (терористичний акт) та ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України на 12 років позбавлення волі.

Іванов прибув на окупований Донбас в грудні 2014 року, входив до складу “козачих формувань ЛНР”. На початку серпня 2015 року був затриманий в районі Станиці Луганської.

 

Джерело: http://leopolis.news/

 

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top