Чому на вулицях Дрогобича темно? Коли місто вийде з темряви?

Проблему з освітленням у місті влада визнає, і щовечора цю проблему помічають дрогобичани.
На порталі “Відкрите місто” значна частина звернень стосуються саме освітлення.
Розв’язання проблеми адресують Комбінату міського господарства.
А ось в Комбінаті розповідають, що хочуть покращити ситуацію з освітленням, але як завжди проблеми з фінансуванням та тендером, який завис у повітрі.


***
У Дрогобичі вже декілька років мало бути світліше.
Ще у 2016 році у конкурсі від Мінрегіонбуду переміг проект «Інститут міста Дрогобича” який передбачав заміну світильників вуличного освітлення на енергоощадні, але через проблеми з визначенням переможця в системі Прозоро, результати торгів було скасовано.
На початку 2018 року історія повторилася.
Переможцем стало підприємство “СЕТА- УКРАЇНА”, але конкуренти по торгах, поскаржились в Антимонопольний комітет, який визнав, що пропозиції жодного з учасників тендеру не відповідали вимогам і торги скасували.

Третя спроба розіграти тендер відбулася зовсім недавно. Влітку Департамент міського господарства оголосив торги. Тендерний комітет усім відмовляв через різноманітні причини і ось, коли залишилися лише два учасники, а це відомий у місті “тендерний щасливчик” “ТЕРКОМБУД” та “СЕТА- УКРАЇНА”, які між собою пов’язані, перемогу віддають “СЕТА-УКРАЇНА”, яка запропонувала ціну близько 21 млн грн. Цікаво, що, засновником “СЕТА-УКРАЇНИ” є ТЕТЯНА КОСЕНКО, яка є також засновницею корпорації “УКРТРАНСЖИЛБУД”, яка виконує роботи по реконструкції Площі Ринок у Дрогобичі.
Однак освітлення в Дрогобичі НЕ БУДЕ!


Антимонопольний комітет скасував рішення тендерного комітету, де перемогла “Сета-Україна”. Міська рада звернулася у суд з позовом до Антимонопольного комітету.
***
Коштів на те щоб власними силами встановити нові та ощадні світильники у міста немає, а з програмами з державного фінансування щось зовсім не везе. 
Тож коли у Дрогобичі у вечірній час буде безпечно пройтися освітленими вулицями, наразі таємниця, яка оповита темрявою. На черзі суд та його рішення…
Чи проведуть нові торги? 
Яким буде рішення суду і яке підприємство врешті візьметься за встановлення якісного та енергоощадного освітлення в Дрогобичі? 
Про це у наступних сюжетах Варто.
***
Більше інформації на сайті: vartonews.com.ua/



Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top