У Дрогобичі стартує міська програма “Дрогобич – безпечне місто”

У Дрогобичі розпочато п’ятирічний проект “Безпечне місто”, основна ціль якої створити єдину мережу відеоспостереження. Ця програма входить до концепції “Дрогобич – Smart City”.

Отож, що планується реалізувати протягом п’яти років: відкрити та налагодити роботу сall-центру, який працюватиме в режимі 24/7, заснувати сервісно-аналітичний центр для збору та аналізу інформації та встановити 600 камер спостереження, з врахування рекомендації правоохоронців, комунальних служб, освітніх, медичних та культурних закладів міста, ОСББ;


Камери будуть здатні розпізнавати обличчя та номерні знаки автомобілів. Встановлення пристроїв для визначення швидкості руху автотранспортного засобу.

Окрім цього планується здійснити й інші дії для реалізації проекту “Безпечне місто”:
* тристоронні меморандуми для співпраці з власниками розважальних та торговельних закладів щодо підключення чинних камер до мережі єдиного сервісно-аналітичного центру;
* передбачення при капітальному ремонті фасадів будівель чи будівництву нових житлових будинків встановлення камер з виводом сигналу до єдиного САЦ;
* здійснювати роз’яснювальні та освітньо-виховні заходи в загальноосвітніх закладах міста із залученням фахівців з тематики безпеки життєдіяльності, правил дорожнього руху, поведінки в надзвичайних ситуаціях, надання та отримання допомоги.

Про очікування від цієї програми ми запитали у Станіслава Гайдера, керівника відділу ІТ міської ради Дрогобича:


“Отож, результати та очікування. Вони такі: ми отримаємо чітку та швидку координацію всіх служб міста та покращення оперативності реагування на запит, підвищення рівня дисципліни учасників дорожнього руху та зменшення дорожньо-транспортних пригод. Швидкість розкриття злочинів або їх припинення повинно обов’язково зрости, безперечно посилиться безпека дорожнього руху і загальний рівень безпеки у місті адже все буде на видноті. І це лише частина очікувань від реалізації цієї п’ятирічної програми. Хоча завдяки нашим партнерам вже сьогодні практично усі камери, які працюють в Дрогобичі в пілоті мають аналітику та допомагають швидше аналізувати дані, але, це крапля в морі. Відтак, впровадження комплексної програми “Безпечне місто” може в рази підвищити безпеку громадян міста та зменшити час на реагування служб міста.

Про ціну цього проекту поки нічого не відомо, але кошти, які потрібні на реалізацію проекту будуть залучатися з різних джерел: міського, обласного та державного бюджету, грантових програм та різноманітних конкурсів.

Найважливіша характеристика цієї Програми полягає в тому, що в місті буде створено єдиний стандарт та підхід до формування мережі відеоспостереження за прикладом найкращих світових практик.

Тепер справа за реалізацією цієї Програми.


Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top