Насіров поновився на посаді голови ДФС: рішення суду! Ви вже чули цю новину?!

У вівторок, 11 грудня, Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Про це у Facebook повідомив народний депутат Андрій Журжій.

Він зауважив, що суд скасував розпорядження Кабміну України про звільнення Насірова посади голови ДФС, а також та зобов’язав поновити Насірова на цій посаді і виплатити упущений заробіток.

Таким чином, суд визнав, що відсторонення Романа Насірова з посади глави ДФС у березні 2017 року і звільнення 31 січня 2018 року були незаконними.

У Рішенні суду детально обґрунтована необхідність поновити Романа Насірова на посаді, а також перераховані порушення, у зв’язку з якими він тимчасово не міг її обіймати.

У документі наголошується, що згідно з Конституцією України, Кабмін призначає на посади та звільняє з них лише за відповідним поданням прем’єр-міністра України. Однак щодо Насірова таке подання не було подане главою уряду.

Також повноваження висувати подібні пропозиції має Комісія з питань вищого корпусу державної служби. Для цього вона повинна здійснити дисциплінарне провадження стосовно посадової особи. Однак у випадку з главою ДФС цього також не сталося. Таким чином, його незаконно усунули з посади, а згодом і звільнили лише на підставі заяв голови Мінфіну Олександра Данилюка.

“30 січня 2018 року Комісія з питань вищого корпусу державної служби своїм листом №14-90/1-1-18, адресованим Кабінету міністрів України, повідомила, що підстави для притягнення Насірова Романа Михайловича до дисциплінарної відповідальності відсутні. Таким чином, дисциплінарне провадження стосовно нього Комісією з питань вищого корпусу державної служби не здійснювалося взагалі. Жодної перевірки наведених у листі міністра фінансів України Олександра Данилюка обставин не здійснювалося”, — зазначено у рішенні суду.

Нагадаємо, Роман Насіров підозрюється у розкраданні понад 2 мільярдів гривень державних коштів. Його звинувачують у співпраці з народним депутатом Олександром Онищенком, під час якої Насіров відтерміновував рентну платню за видобування корисних копалин, а нардеп проводив завдяки цьому корупційні схеми.

У березні 2017 року Насірова заарештували, а на свободу він вийшов після того, як його дружина внесла 100 мільйонів гривень застави.

Тай таке….

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top