В Україні оголошено воєнний стан!

 

Верховна рада підтримала рішення РНБО та Президета України Петра Порошенка щодо запровадження в Україні воєнного стану.

Воєнний стан вводиться 28 листопада 2018 року з 09.00 год. на 30 днів.

Воєнний стан буде введено у областях, які розташовані вздовж російського, молдавського кордону та на узбережжі Чорного та Азовського морів.

До цього переліку входять: Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області, а також в акваторії Чорного та Азовського моря.

Будь – яке обмеження прав громадянь можливе лише при прямій військовій агресії Росії на території України.


Причини такого рішення наведені в Указі Президента України “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року “Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні”.

Відтак, таке рішення вмотивовано черговим актом збройної агресії з боку Російської Федерації, що відбувся 25 листопада 2018 року у районі Керченської протоки проти кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України, що мав важкі наслідки, іншими агресивними діями Російської Федерації в Азовському та Чорному морях, наявною загрозою широкомасштабного вторгнення в Україну збройних сил Російської Федерації, на тлі окупації Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим та частини Донецької і Луганської областей.

Дії Російської Федерації проти кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України, визнали  злочином збройної агресії.

Воєнний стан не означає оголошення війни, але вводиться з метою посилення обороноздадності України перед збройною агресією Росії.

Воєнний стан вводиться на 30 днів і жодним чином не буде впливати на перебіг виборів 2019 року, які відбудуться 31 березня.


Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top