Президент підписав закони про “євробляхи”

Президент Петро Порошенко підписав закони №8487 та №8488 про внесення змін до Податкового та Митного кодексів щодо легалізації автомобілів на єврономерах.

Про це Порошенко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами. Всі кошти від цього, від першої й до останньої гривні, підуть до Пенсійного фонду на покриття його дефіциту, на індексації пенсій, на виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію. Це чітко й недвозначно передбачено законом”, – йдеться у повідомленні.

Петро Порошенко зазначив, що ці закони – “непростий компроміс” між державою та власниками “євроблях”.

“Це – непростий компроміс між державою та фактичними власниками авто. Між тими, хто вже прийняв як даність неминучість податків, і тими, хто лише отримав шанс стати сумлінним платником податків. І от щоби останні не мали жодного сумніву, що їхні гроші ідуть на добру справу, їх і вирішили в цільовий спосіб направити на допомогу пенсіонерам. Від Пенсійного фонду вимагатиму регулярно звітувати про обсяги коштів, отриманих від легалізації авто”, – написав Порошенко. Президент закликав власників авто на єврономерах скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматися від акцій протесту.

8 листопада Верховна Рада прийняла закони щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації.

Закон передбачає введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його обсягу. Так, для бензинових двигунів обсягом до 3000 і понад 3000 кубічних сантиметрів вводяться базові ставки відповідно 50 і 100 євро. Для дизельних двигунів обсягом до 3500 і понад 3500 кубічних сантиметрів вводяться базові ставки відповідно 75 і 150 євро.

Також парламент ухвалив закон щодо посилення контролю за переміщенням і перебуванням в країні транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Згідно з документом, особа яка ввезла в Україну автомобіль в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування чи розпорядження іншим особам. Також буде заборонено використання такого автомобіля у підприємницькій діяльності або для отримання доходу. За порушення встановлених правил передбачено штраф в розмірі 34 тисяч гривень. Пропустить через 4 За ухвалення цих законів виступали автомобілісти на єврономерах, проте вони вимагали врахувати деякі поправки, які ще більше знизять розмитнення автомобілів. Парламент ці поправки не врахував, що викликало акції протесту автомобілістів з єврономерами. Протестувальники вимагали, щоб президент наклав на закон вето.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top