Реконструкція площі Ринок у Дрогобичі. Відкрито кримінальне провадження

Редакції інформаційного порталу “Варто – Галицькі Новини” стало відомо про кримінальне провадження, матеріали якого знаходяться в Дрогобицькому ВП ГУ НП України у Львівській області від 20.06.2018 року і яке розпочато за фактом систематичного привласнення впродовж 2017-2018 років бюджетних коштів службовими особами корпорації “Укртрансжилбуд” (ЄДРПОУ 32776178) при виконанні робіт, замовником яких виступало КП ”Управління капітального будівництва”, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Інформація про це розслідування міститься в Ухвалі слідчого судді Дрогобицького міськрайонного суду

Посилання: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/76036732

“В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи корпорації “Укртрансжилбуд” на замовлення КП ”Управління капітального будівництва” ДМР проводять роботи по реконструкції площі Ринок у Дрогобичі, вартість та об’єми яких не відповідає фактичному виконанню”.

Разом з цим встановлено, що КП УКБ Дрогобицької міської ради проводить авансовий перерахунок бюджетних коштів на рахунок корпорації Укртрансжилбуд, яка зареєстрована у Івано – Франківську, за начебто виконані роботи, які в подальшому перераховують на ТзОВ “Теркомбуд” (ЄДРПОУ 40383198) та ФОП ОСОБА_3) з метою подальшого зняття таких в банківських установах, а згодом розподіляють їх між учасниками вказаної схеми.

“Беручи до уваги вищезазначене, в ході досудового розслідування виникла необхідність в отриманні відомостей, які становлять банківську таємницю щодо фактичного руху грошових коштів по розрахункових рахунках ТзОВ “Теркомбуд”(ЄДРПОУ 40383198) з метою приєднання таких до матеріалів кримінального провадження, оскільки, такі відомості є необхідними для підтвердження чи спростування вищезазначеного”, – йдеться в ухвалі суду.

Відтак працівники поліції отримали доступ до документів ТзОВ “Теркомбуд”

“Розкриття банківської таємниці ТзОВ “Теркомбуд” (ЄДРПОУ 40383198) необхідне для детального аналізу руху коштів, отриманих від корпорації “Укртрансжилбуд” (ЄДРПОУ 32776178), підприємств реального сектору економіки та КП УКБ Дрогобицької міської ради для їх подальшого використання, встановлення можливих причетних осіб до господарських операцій та зняття готівкових коштів в банківських установах і розподілення їх між учасниками вказаної схеми, а також для встановлення призначення платежу. Окрім цього, надасть можливість встановлення чи спростування факту привласнення бюджетних коштів при виконанні робіт, замовником яких виступало КП УКБ Дрогобицької міської ради, а так, встановити обставини кримінального правопорушення, забезпечивши таким чином виконання завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування”, – йдеться в судовій Ухвалі.

 

Цікавий факт, що ТзОВ “Теркомбуд” та “Укртрансжилбуд” разом брали  участь у тендері “Реконструкція площі Ринок у м. Дрогобичі Львівської області”, але ТзОВ “Теркомбуд”, схоже, поступилися ціною. Відтак, перемогла “Укртрансжилбуд”, яка  згодом почала перераховувати кошти фірмі ТзОВ “Теркомбуд” – своєму конкурентові на тендері. Дивна ситуація.

Посилання на тендер: ttps://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-08-21-000580-c

Хто такі “Укртрансжилбуд”?

Ми проаналізували відомості про це підприємство, використовуючи відкриті дані та аналітичну систему Youcontrol.

Адреса реєстрації: місто Івано-Франківськ, вул. КРАЙКІВСЬКОГО, будинок 1Б

Керівником підприємства є ХОМУТ ІГОР ІВАНОВИЧ. Попередній керівником цього підприємста був ЖИРНИЙ СЕРГІЙ ЛЕОНІДОВИЧ.

КІНЦЕВИМИ БЕНЕФІЦІАРІЯМИ є КОСЕНКО ЛЕОНІД МИХАЙЛОВИЧ та КОСЕНКО ТЕТЯНА ЛЕОНІДІВНА.

Розмір статутного капіталу: 1 000 грн.

“Укртрансжилбуд” має податковий борг у розмірі 686 643 грн станом на 01.09.2018 р.

Цікаво, що колишній керівник “Укртрансжилбуд” ЖИРНИЙ СЕРГІЙ ЛЕОНІДОВИЧ 3 серпня 2018 року у себе на сторінці в ФБ розмістив відео, в якому сказав, що “ми залучені, як виконавці робіт на вулиці Грушевського про влаштування асфальтобетону”. В цьому відео п. Жирний розповів про хід робіт на об’єкті, де підряд отримало інше підприємство – ТзОВ “Теркомбуд”.

 

 

ТзОВ “Теркомбуд” відома фірма у Дрогобичі.

Департамент міського господарства ДМР 30 березня 2018 року уклав угоду з ТзОВ “Теркомбуд” щодо капітального ремонту вулиці Грушевського на суму 27,2 млн грн., а у червні відбувся тендер «Капітальний ремонт дороги на вул. В.Чорновола в м. Дрогобичі», перемогу отримало теж ТзОВ “Теркомбуд”.

***

Ми будемо інформувати вас про розвиток цієї справи та про діяльність ТзОВ “Теркомбуд” та “Укртрансжилбуд” у Дрогобичі.

Олег Дьорка

 

Share this post

One Reply to “Реконструкція площі Ринок у Дрогобичі. Відкрито кримінальне провадження”

  1. Наталія сказав:

    Хочеться вірити, що справу доведуть до логічного завершення і махінаторів буде покарано. Але, але. . . . . .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top