Європейський тиждень мобільності у Дрогобичі. ЗАХОДИ

.

У Дрогобичі в межах Європейський тиждень мобільності відзначатимуть вдруге. У межах святкування заплановано проведення наступних заходів:

19 вересня відбудеться захід «Велосипедом на роботу». О 7:30 на площі Замкова гора біля пам’ятника Юрію Дрогобичу зберуться всі охочі, які на роботу дістаються на велосипеді;

22 вересня — «День без авто». У межах цього дня заплановано перекриття вулиці М. Грушевського та проведення на ній активності для дітей та дорослих.

З 21:00 до 23:00 заплановано нічний велопробіг «Будь помітним» з метою привернення уваги безпечної їзди в темну пору доби. Збір учасників на площі Замкова гора біля пам’ятника Юрію Дрогобичу.

Як і минулого року цьогоріч організаторами відзначення Дня Європейської мобільності у Дрогобичі виступає ГО «Вело Дрогобич» за підтримки Дрогобицької міської ради.

З приводу відзначення Дня Європейської мобільності у Дрогобичі, згідно з правилами участі міст, міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою підписано відповідну Хартію.

«Використовувати велосипед щоденно не так страшно, як вам здається, спробуйте і вам обов’язково сподобається. Плюс ви зробите місто чистішим та звільните простір для прогулянок, переставши паркувати автомобілі в центрі міста, адже на місці одного припаркованого авто можна припаркувати близько 10 велосипедів. Ми раді бачити всіх вас на заходах, які відбудуться 19 та 22 вересня у Дрогобичі», — прокоментувала одна з організаторів заходів Дня Європейської мобільності у Дрогобичі Марина Шквиря.

Зазначимо, впродовж останніх двох років кількість велосипедистів на вулицях міста значно зросла. Відтак у Дрогобичі активно розвивається громадський рух велосипедистів, які систематично організовують заходи для привернення уваги не лише до пропаганди здорового способу життя, а й необхідності розвитку велоінфраструктури у місті.

Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) — це загальноєвропейська ініціатива з популяризації сталих видів транспорту, яка заохочує керівників громад в рівній мірі враховувати потреби пішоходів, велосипедистів та автомобілістів. Щороку з 16 по 22 вересня його святкують у понад двох тисячах міст і сіл Європи та світу, щоб показати, що використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, а використання громадського транспорту і велосипедів — збільшувати. Цьогорічна тема ЄТМ – «Мультимодальність», а гасло — «Поєднуй та Подорожуй!» («Mix and Move!»). Це означає, що, поєднуючи в повсякденному житті сталі види транспорту, ми можемо економити кошти, позитивно впливати на навколишнє середовище та стати щасливішими.

 

 

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top