Локацію для розміщення першої «лого-лавки» у Дрогобичі обрано

220 – саме стільки раз мешканці міста Дрогобич долучились до публічної консультації щодо розміщення «лого-лавки» у центральній частині міста.

Консультація тривала три тижні, протягом яких взяти в ній участь можна було у два способи. Перший – відправити смс з текстом «3065 номер відповіді» на номер 093-177-00-35. Вартість смс згідно з тарифом оператора. Другий – перейти за посиланням vdmk.org/3065, де і зробити свій вибір. Всі результати акумулювались на електронному ресурсі «Ваша Думка».

До вибору дрогобичан пропонувались два варіанти: 
1. Біля центрального входу в Догобицьку міську раду.
2. На площі Замковій.

За результатами консультації, більшу підтримку отримала локація на площі Замковій, де, як обіцяють у Дрогобицькій міській раді ,  і з’явиться туристичний логотип міста, який буде чудовим місцем для фото.

Звідки взялась ідея такої «лого-лавки» розповів директор Туристичного-інформаційного центру м. Дрогобич – Ігор Чава.

«Лого-лавка – це один з проектів, який реалізується у рамах брендування міста. Над брендуванням вже другий рік працює Туристично-інформаційний центр м.Дрогобича разом з громадськістю. Під брендуванням маємо на увазі створення впізнаваного гасла та логотипу міста, що і зроблено. Почалось усе з вибору гасла, який теж, до речі , обирали шляхом публічних консультацій. Далі був конкурс на кращий туристичний логотип міста, і його переможцем став Олег Білий. У запропонованих ним ідеях було також створення лавки у формі логотипу, яку тепер називають «лого-лавка». Наразі надіємось вже дуже скоро побачити її на площі Замковій. Радий, що дрогобичани обрали саме це місце. Вважаю, що брендування міста є невід”ємною важливою частиною нашої роботи. Ціллю цього всього є зробити Дрогобич ще привабливішим як для мешканців, так і для туристів. Також дякую Активній Громаді за цей інструмент, який дозволяє проконсультуватись у деяких питаннях, які виникають у процесі роботи з громадськістю».

У Дрогобицькій міській раді обіцяють встановити цю лавку з нагоди дня міста. Як зазначає міський голова Тарас Кучма, лавка є у процесі виготовлення. Можливо, її виготовлення займе трохи більше часу, ніж сподівались. Та , не зважаючи на це, очільник міста пообіцяв, що лавка неодмінно з’явиться у просторі міста, як це і було заплановано.

Координатори ВІ «Активна Громада» дуже раді, що новий інструмент демократії набирає популярності і надіються, що в подальшому це стане доброю традицією для влади і громади – використовувати публічні консультації як для простих, так і для більш складніших питань, що потребують вирішення у місті.

Довідково.

Що таке публічна консультація?

Публічна консультація за допомогою електронного сервісу «Ваша Думка» – це максимально простий спосіб взяти до уваги думку мешканців міста стосовно питань, які є на стадії вирішення. Цей інструмент участі тільки впроваджується в Україні і є новим. Метою впровадження такого інструменту є ефективна комунікація громади та влади.

Висловити свою думку можна за допомогою смс або скориставшись інтернет посиланням.

Примітка. Ініціатива впроваджується в межах проекту «Задай курс владі» ВІ «Активна Громада» від Інституту «Республіка». Проект «Задай курс владі» проваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).

Разом з Дрогобицькою міською радою активісти запрошують дрогобичан висловити свою думку!

Прес-центр ВІ «Активна Громада»

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top